Mexikó

2022.06.14. 11:00

Meglincseltek egy férfit, mert azzal gyanúsították, hogy kiskorúakat akart elrabolni

A feldühödött tömeg meglincselt egy férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy kiskorúakat próbált meg elrabolni a közép-mexikói Puebla államban – közölték helyi idő szerint vasárnap a hatóságok.

– Ez nem igazságszolgáltatás, ez barbárság. Az illetékes hatóságok már nyomoznak annak megállapítására, hogy mi is történt és kik a felelősök – olvasható Huachinango település vezetésének közleményében.

A 31 éves Daniel Picazót elevenen megégette a mintegy kétszáz fős tömeg 

a Mexikóvárostól 180 kilométerre fekvő Papatlazolcóban.

A rendőrök megpróbálták megmenteni a férfit, de a szomszédok megakadályozták őket. Amikor megpróbálták a férfit biztonságba helyezni egy járőrkocsiban, a település lakosai erővel elhurcolták az egyik sportpályára, ahol megverték, benzinnel lelocsolták és elevenen megégették. A holttestet csak azután tudták elszállítani, hogy a lakosok elhagyták a helyszínt.

A lakosság azután zúdult fel Picazo ellen, hogy telefonon olyan hírek terjedtek el, miszerint állítólagos bűnöző él a városban, és kiskorúak elrablására készül. Az áldozat 2022 márciusáig tanácsosként dolgozott a képviselőházban – közölte az alsóház, sajnálatát fejezve ki a gyilkosság miatt.

Hasonló esetek korábban is történtek már Mexikóban. Elsősorban az eldugott településeken fordulnak elő, ahol a rendőrség nem tud időben a helyszínre érni. A legsúlyosabb eset 2019-ben történt, szintén Puebla államban, amikor hét embert vertek meg és égettek el elevenen.

Borítókép: Illusztrációfotó / AFP / JOSÉ CASTAÑARES

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!