Tragédia

2022.05.31. 10:10

Mindenki meghalt a Nepálban lezuhant repülőgép fedélzetén

Mind a huszonkét ember meghalt a Nepálban lezuhant utasszállító repülőgépen: a mentőcsapatok az utolsó holttestet is kihúzták a roncsból – jelentették be nepáli tisztségviselők kedden.

A mentőalakulatok arra várnak, hogy az időjárás elég kedvező legyen ahhoz, hogy a holttesteket Katmanduba lehessen szállítani a szerencsétlenség helyszínéről – mondta el Deo Csandra Lal Karn, a nepáli polgári repülési hatóság szóvivője.
Eddig tíz ember földi maradványát sikerült átszállítani a nepáli fővárosba helikopteren hétfő este. A holttesteket azonosítják, majd átadják a családtagoknak. A gépen 19 utas és a személyzet 3 tagja tartózkodott. Az áldozatok közül 16 nepáli, 2 német és 4 indiai állampolgár volt.
A helyi hatóságok hétfőn elmondták, hogy bizottságot hoztak létre a baleset kivizsgálására.
A repülőgép roncsát csaknem 4500 méter magasan találták meg a Himalájában, az ország északnyugati részén, húsz órával azután, hogy jelentették eltűnését – közölte a turizmusért és polgári repülésért felelős minisztérium.
A rendőrség szerint a mentés a rossz idő és a nehéz terep miatt a vártnál tovább tartott.
A két hajtóműves Twin Otter vasárnap reggel szállt fel a nyugat-közép-nepáli Pokharából, mielőtt elveszítette a rádiókapcsolatot a légi irányítással.
Jomsomba tartott, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, és 20 perces repülőútra fekszik Pokharától.
Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek a havas hegycsúcsok között találhatók.

Borítókép: Eddig tíz ember földi maradványát sikerült átszállítani a nepáli fővárosba helikopteren hétfő este (Bikash Karki/AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!