Titkos kapcsolat

2022.04.10. 14:44

Először lehet licitálni árverésen Picasso egy múzsájáról festett szürreális portréjára

Az 1932-ben készült festmény a Sotheby's szakértője szerint több mint 60 millió dollárért kelhet el az árverési ház májusi aukcióján.

Először lehet licitálni árverésen Pablo Picassónak egy múzsájáról festett szürreális portréjára, amely tengeri lényként ábrázolja Marie-Thérése Waltert - írta meg a The Guardian.

Az 1932-ben készült festmény a Sotheby's szakértője szerint több mint 60 millió dollárért (21 milliárd forintért) kelhet el az árverési ház májusi aukcióján.

A Femme nue couchée (Fekvő női akt) című festményen Picsso múzsája egy sokkarú tengeri lényként jelenik meg. Walter lelkes és gyakorlott úszó volt, kecsessége lenyűgözte Picassót, aki soha nem tanult meg úszni.

Picasso és Walter szerelmi kapcsolata sokáig titokban maradt. A 46 éves, boldogtalan házasságban élő művész 1927-ben szeretett bele a 17 éves Walterbe, akit a párizsi Galeries Lafayette üvegén át pillantott meg. A múzsa által ihletett festmények, rajzok és szobrok közül néhány Picasso nyolc évtizedes pályafutásának legfontosabb alkotásai közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!