Havária

2021.12.11. 15:30

Baj van a részeg tengerésszel: majdnem zátonyra futott miattuk egy teherhajó

Lefoglaltak egy orosz teherhajót Lengyelországban, miután a vízi jármű majdnem zátonyra futott a partokhoz közel. A hatóságok megdöbbentő állapotban találtak a kapitányra és a legénység három tagjára.

A gCaptain cikke szerint néhány napja éjszaka a Ruslana elnevezésű orosz hajó elhagyta a Gdanski-öbölben kijelölt hajózási útvonalakat. Miután a vízi jármű legénysége nem reagált a figyelmeztető hívásokra, a határőrség Tengerészeti Osztálya a helyszínre küldte a Tengerészeti Kutató- és Mentőszolgálat csapatát, aminek végül sikerült kapcsolatba lépnie a hajó legénységével  – írja az Origo.

A 120 méter hosszú és 7750 tonna befogadóképességű, ömlesztettáru-szállító hajót egy horgonyzóhelyre irányították, ahol a határőrség megerősítette – a hivatalos kommüniké szerint –, hogy a kapitány és a személyzet mindhárom tagja erősen ittas, cselekvőképességét jelentősen befolyásoló állapotban volt.

Alighanem ez vezetett ahhoz, hogy a hajót nem tudták megtartani a kijelölt útvonalakon.

Ezek után a hajót lefoglalta a Gdyniai Tengerészeti Hivatal, a rendőrség pedig őrizetbe vette a legénységet.

 Borítókép: Illusztrációfotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!