melyik a legaktívabb település?

2021.08.23. 12:30

Az ország 11 pontja kapcsolódik össze jövő vasárnap a Futókörök Napján

A cél, hogy a rendszeres sportolás fontosságára hívják fel a figyelmet.

20210521 Budapest A városligeti futókör és edzőpálya Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

Forrás: Ripost

Fotó: Máté Krisztián

Az elmúlt hónapokban az országos futópálya-építési programban több futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének (SZEOSZ) szakmai koordinálásával.

Szeptember első vasárnapján 11 helyszínen egy egyedi versenyre hívják a sportolni vágyókat. Az átadott futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán (Sportliget), Óbuda-Békásmegyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Szegeden, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason zajlik majd a Futókörök Napja.

„Az eseményt hagyományteremtő céllal hirdetjük meg, pontosabban azt szeretnénk, hogy a hagyomány maga a sportolás legyen. Mindenesetre az már megfigyelhető, hogy azon városokban, ahol futópályákat adtunk át, nagyobb a sportolási kedv. A cél az, hogy a rendszeresen sportolók táborát folyamatosan bővítsük” – mondta Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Jövő vasárnap a verseny 10 és 18 óra között zajlik. A versenyközpontok reggel 9-kor nyitnak, a nap végére pedig kiderül, hogy melyik a legaktívabb település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!