erőszakhullám Svédországban

2021.05.26. 08:05

A tévében ígérte meg a migráns, hogy még több autót fognak felgyújtani (videó)

„Ba***tok meg a tévét, hamarosan még több autót gyújtunk fel” – mondta a migráns a tv-stábnak, amikor egy mozgássérült nő felgyújtott autójáról forgattak.

Május 16-án késő este egy a rendőrség szerint összehangolt zavargás során

több mint 20 autót gyújtottak fel a migránsok a svédországi Eskiltsuna városában.

A tűzoltóknak és a rendőrségnek viszont nem volt kapacitása arra, hogy minden egyes tűzhöz egyszerre érkezzen ki – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

A rendőrség parancsnoka szerint

a valódi hívások mellett elterelő segélyhívások is érkeztek a központba, annak érdekében, hogy lefoglalják a rendőrség teljes állományát.

A tűzesetek kapcsán a rendőrség szóvivője, Thomas Agnevik azt közölte, hogy három embert tartóztattak le, de a megalapozott gyanú ellenére elengedték őket. Mindhárom férfi a 2000-es években született, és már szerepelnek a rendőrség nyilvántartásában.

A zavargások valószínűsíthetően azért robbantak ki, mert egy héttel korábban a város egyik legkeresettebb bűnözőjét letartóztatták a hatóságok, gyilkossági kísérlet és lövöldözéshez kapcsolódó súlyos testi sértés vádjával.

A kerekesszékes nő, Leila Airissalo Heikkilä autóját is felgyújtották az ominózus estén. Ezért a hölgy interjút adott egy tévéstábnak, amit két migráns szakított félbe, és megfenyegették az embereket, hogy még több autót gyújtanak majd fel.

A fogyatékkal élő nő lánya a Wanted svéd hírműsornak azt nyilatkozta, hogy, „az emberek azt gondolják, az anyám ingyen kap autót, mert mozgássérült. De nem, ugyanúgy vásárolja azt, mint mindenki, és most a nyugdíjából kell újat vennie.”

A stáb egyik munkatársa, aki a helyszínen volt, de csak név nélkül volt hajlandó nyilatkozni, azt mondta, „a két férfi először a csak a háttérben állt, miközben az interjú zajlott. A műsor megzavarása csupán erőfitogtatás volt”.

A svédországi településen három olyan terület is van, amelyeket a hatóságok kiszolgáltatott területekként tartanak számon. A városban elítélt emberek 40 százaléka él ezeken a helyeken. A bűnözés ezeken a területeken magasabb a város többi negyedéhez képest, de sokkal nehezebb a bűncselekményeket kivizsgálni, mivel senki sem tanúskodik a rendőrségnek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!