Tízmillió adag étel árát akarják összegyűjteni

2020.05.04. 15:54

Adományjelző toronnyá változik a világ legmagasabb épülete

Az Egyesült Arab Emirátusok tagállamaiban a koronavírus-járvány elleni küzdelemre felajánlott adományokat jelzik a hétvégétől a dubaji Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb épületének fényei.

Forrás: Shutterstock

Az adománygyűjtő kampányban a nélkülözők számára akarják tízmillió adag étel költségeit összegyűjteni.

Az adománygyűjtés a ramadán hónapjára esik, amely a hívő muzulmánok számára az önvizsgálat és az imádkozás időszaka.

Minden 10 dirham (900 forintnyi) adomány nyomán felgyullad a 828 méter magas toronyház 1,2 millió LED-lámpájának egyike, egy-egy adag ételt szimbolizálva.

Az adománygyűjtés szombaton kezdődött, és vasárnapra már több mint 176 ezer adag ételre való összegnél tartott.

A felhőkarcoló rendszeresen fejezi ki szolidaritását különböző válság sújtotta országokkal, legutóbb a bozóttüzek miatt szenvedő Ausztráliával, majd a koronavírus-járvány sújtotta Kínával és Olaszországgal kapcsolatban.

Az emírségekben a múlt héten könnyítettek a járvány miatt elrendelt korlátozásokon. Dubajban, a hét sejkség egyikében teljes vesztegzár volt érvényben.

Az emírségekben mindeddig 14 ezer fertőzésről és 126 halálozásról számoltak be. A Perzsa-öböl menti országok közül Szaúd-Arábia a legérintettebb a járványban 25 ezer fertőzöttel és 176 halálesettel.

Borítókép: a világ legmagasabb épülete, a dubaji Burdzs Kalifa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!