hogy jutottak hozzá?

2019.01.23. 07:30

Boszorkányság céljára adták el egy nő méhét Malawiban

Az afrikai országban nem ritkaság az, hogy testrészekkel és szervekkel kereskednek, ugyanis sokan varázserőt tulajdonítanak nekik.

Forrás: Shutterstock

Eladta egy nő méhét két kórházi alkalmazott Malawiban, a vásárló az emberi szervet boszorkányság céljára akarta továbbértékesíteni – jelentette a dpa német hírügynökség kedden.

A nő méhét 68 dollárért (19 ezer forintért) adták el egy üzletembernek.

Blantyre város rendőrsége mindhárom férfit letartóztatta, a szerkereskedelmet büntető, úgynevezett anatómiatörvény megsértése miatt fognak vádat emelni ellenük. A rendőrség szóvivője közölte: egyelőre nem világos, hogy a szervet eladó két férfi hogyan jutott hozzá a nő méhéhez, mivel egyikük sem egészségügyi dolgozó.

Malawiban nem megy ritkaságszámba az, hogy testrészekkel és szervekkel kereskednek, ugyanis sokan varázserőt tulajdonítanak nekik, különösen az albínók testrészeinek. A világ egyik legszegényebb államának számító Malawi vidéki térségeiben széles körben elterjedt a boszorkánysággal kapcsolatos megannyi babona és az ahhoz köthető számos hiedelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!