jokozuna

2017.11.29. 10:08

Verekedési ügye miatt távozik a szumó nagybajnoka

Bejelentette visszavonulási szándékát Harumafudzsi, miután néhány hete megvert egy fiatal sportolót egy bárban.

A mongol születésű jokozuna november elején ugyan nyilvánosan bocsánatot kért a botrány miatt, kedden azonban ennél is továbbment, s klubjának vezetője révén jelezte, hogy befejezi sportolói karrierjét. Döntése egy nappal azután született meg, hogy a japán szövetség súlyos büntetést helyezett kilátásba a verekedés miatt.

Harumafudzsi, bejelenti visszavonulását 2017. november 29-én
Forrás: MTI/AP/Kyodo News | Fotós: Osima Csika

A 33 éves bajnokot azzal vádolják, hogy megvert egy nála alacsonyabb rangú birkózót, aki a bántalmazás során agyrázkódást és koponyaalapi törést szenvedett. A szumó bajnokot a hírek szerint az bőszítette fel az ominózus estén, hogy a junior korú sportoló belenézett a telefonjába.

Harumafudzsi – aki kilenc nagy versenyt nyert meg karrierje során – 2012 szeptemberében vált a 70. jokozunává, azaz a szumó birkózók élő jelképévé.

Borítókép: Harumafudzsi, a szumóbirkózás mongol származású nagybajnoka, azaz jokozunája meghajol, miután bejelentette visszavonulását a Fukuoka tartományban fekvő Dazaifuban tartott sajtótájékoztatóján 2017. november 29-én.

MTI/ AP / Kyodo News / Endo Nozomu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!