Egyéb

2010.12.27. 09:23

Szívmelengető italokat ajánlunk dermesztő téli estékre

Nincs is jobb a hideg téli estéken az ízletes forró italnál. Miközben odakint süvít a szél, készíthetünk lélekmelegítőt. Kovács Tibor magyar bajnok bártender elmondja, hogyan.

Horváth-Balogh Attila

 

- Közkeletű tévedés, hogy forralt bornak jó a vacak lőre is, a rossz ízt úgyis elfedik majd a fűszerek - szögezte le elöljáróban a nagykanizsai bártender. - Igenis, ha finom forralt borral akarjuk elkápráztatni vendégeinket, használjunk minőségi nedűt. Nem is kell mindig szőlőből készülnie, a célra megfelel alma-, sőt, piros- illetve feketeribiszke bor is. Most az utóbbiból készítünk egy melegitalt. Én ehhez másfél deciliternyi ganádpusztai feketeribizli bort használok, másfél centiliter Chambord likőrt (ez egy francia konyak alapú vadmálna likőr) öntök hozzá, illetve 80 százalékos rumot, nagyjából 1-2 centet. Dobok bele 3-4 darab szegfűszeget, 2 rúd fahéjat, pár szem mazsolát, s az egészet jól összemelegítem. Nem forralom, hogy az íz- és zamatanyagok ne illanjanak el.

Kovács Tibor másik ajánlata egy úgynevezett Apfel Strudel, azaz almásrétes nevű melegital, ami egyre népszerűbb az osztrák síparadicsomok hüttéiben. A hosszúkás pohár aljába apróra kockázott fahéjas almát teszünk, s az egészet narancsszelettel zárjuk le.

E fölé öntjük a másfél deci almalevet, 2 centiliternyi Bacardi kókuszt, illetve 3 cent Malibut, amit előzőleg összemelegítünk. A tetejére fahéjat szórunk.

Kovács Tibor másik ajánlata egy úgynevezett Apfel Strudel, azaz almásrétes nevű melegital, ami egyre népszerűbb az osztrák síparadicsomok hüttéiben. A hosszúkás pohár aljába apróra kockázott fahéjas almát teszünk, s az egészet narancsszelettel zárjuk le.

E fölé öntjük a másfél deci almalevet, 2 centiliternyi Bacardi kókuszt, illetve 3 cent Malibut, amit előzőleg összemelegítünk. A tetejére fahéjat szórunk.

Kovács Tibor másik ajánlata egy úgynevezett Apfel Strudel, azaz almásrétes nevű melegital, ami egyre népszerűbb az osztrák síparadicsomok hüttéiben. A hosszúkás pohár aljába apróra kockázott fahéjas almát teszünk, s az egészet narancsszelettel zárjuk le.

E fölé öntjük a másfél deci almalevet, 2 centiliternyi Bacardi kókuszt, illetve 3 cent Malibut, amit előzőleg összemelegítünk. A tetejére fahéjat szórunk.

E fölé öntjük a másfél deci almalevet, 2 centiliternyi Bacardi kókuszt, illetve 3 cent Malibut, amit előzőleg összemelegítünk. A tetejére fahéjat szórunk.

E fölé öntjük a másfél deci almalevet, 2 centiliternyi Bacardi kókuszt, illetve 3 cent Malibut, amit előzőleg összemelegítünk. A tetejére fahéjat szórunk.

Címkék#koktél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!