Egyéb

2009.04.29. 02:28

Mindenkit vár Ákos

Zalaegerszeg (hv) - Az idei Egerszeg Fesztivál nem is kezdhetne jobb felütéssel, mint Ákos 40 plusz 1 koncertjé- vel, ami május 9-én este lesz a zalaegerszegi sportcsarnokban.

Horváth Viktória

A két részes, közel háromórás koncert részleteit maga az előadó, Kovács Ákos ismertette tegnap egy sajtótájékoztatón. A műsor a múlt évi jubileumi turnéhoz képest aktualizálva lesz: a 20 év legismertebb dalaihoz csatlakozik a Gumicukor című új szerzemény is, amit - két másik számmal és sok multimédiás résszel együtt - ajándék CD formájában megkap mindenki, aki jegyet vált a jövő szombat esti koncertre.

- Az első részben a történetmesélés és a színházi atmoszféra veszi át a szerepet, ahol nem lesz ritka a katarktikus csönd sem, a szünet után viszont az előadók is lazítanak a szmokingon, és állva tombolhatnak a nézők. 41 dal fog elhangzani, van, ami az elejétől a végéig, van, ami csak motívumként, és vannak, amelyek egyvelegben, de ilyen formában csak itt hallhatók ezek a dalok, ettől különleges - mondta el Ákos.

A tizenegy állomásos turné ötödik állomása lesz Zalaegerszeg. Két éve volt itt koncertezni Ákos, szép emlékeket őriz, szívesen tér ide vissza ismét.

- Szeretném, ha mindenki eljönne, aki át akarja élni ez az élményt, mert ez egyszeri és megismételhetetlen. Számomra is megdöbbentő még mindig, húsz év után is, hogy a nézőkben sikerül katarzist elérnem, látni, ahogy megtörténik bennük a dal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!