Egyéb

2011.01.11. 07:59

Ha eltűnik Rambo

Eljött a szombat este. Leheveredünk a kanapéra, hogy megnézzünk egy izgalmas akciófilmet. Illetve csak néznénk, ugyanis Rambo eltűnt a végtelen DVD-rengetegben...

Kiss Anna

Ha valaki hasznos ajándékkal szeretné meglepni ismerősét, bátran válogathat a CD- és DVD-tartók között, melyeknél most már nemcsak a praktikusság, de az esztétikum is lényeges szerepet játszik. A tíz- húsz rekeszes kis állványtól a több száz lemez tárolására alkalmas polcig minden megtalálható a lakberendezési boltokban. Választhatunk szépet, hasznosat, kicsit, nagyot, hordozhatót és beépíthetőt is. Mást vásárolunk az irodába és mást az otthonunkba.

Hogy ne jöjjünk zavarba a nagy választéktól, megkértük Dömők Ildikót, egy belvárosi lakberendezési és ajándéküzlet tulajdonosát, segítsen eligazodni a szebbnél szebb tartók között.


- Fontos az állvány vagy polc anyaga, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen stílusú lakásba szánjuk. Egy kovácsoltvas CD- vagy DVD-tartó például túl karakteres kiegészítője lenne egy romantikus hangulatú otthonnak. Egy ilyen hangsúlyos, mediterrán jellegű darab már önmagában is dekorációnak számít, ha megfelelően helyezzük el, kerülve a túlzsúfoltságot. Nem elég csupán az otthon berendezésének stílusára koncentrálni, egyéb tényezőket is figyelembe kell vennünk egy lemeztartó vásárlásakor. Fontos szempont az illető karaktere és kora is, akinek szánjuk az ajándékot.

- Egy erős személyiséghez a kemény, markáns anyagok illenek, mint az előbb említett kovácsoltvas vagy a fa. Semmiképpen sem javasolnám a műanyagot. A fiatalabbak a modern, fémből készült, sok rekeszes állványokat részesítik előnyben, míg az idősebbek a fenyő vagy egyéb fából készült, ízléses tárolókat szeretik, amelyek a klasszikus vonalat képviselik. A DVD-tartónak egy-egy életstílushoz is alkalmazkodnia kell. Egyértelmű, hogy aki sokat utazik, annak a hordozható, cipzáras típus a megfelelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!