Egyéb

2009.06.24. 02:29

Családi és egészségnap

Amolyan tanévzáróként családi és egészségnapot tartottunk iskolánkban. A rendezvény szervezői a szülői munkaközösség tagjai voltak. A nap folyamán sok érdekes, tartalmas programban volt részünk. Tágra nyílt szemekkel figyeltük a rendőrök kutyás bemutatóját. Elkönyveltük magunkban, ezek a kutyák szófogadóbbak, mint néha mi, gyerekek.

Az Olvasó

 A csúcs az volt, amikor beülhettünk a rendőrautókba, bekapcsolhattuk a szirénát, belebújhattunk az egyenruhába. Így pár percig igazi rendőrnek érezhettük magunkat. A lánglovagok bemutatója szintén elnyerte tetszésünket. Számunkra egy kis vetélkedővel is készültek a tűzoltók vizet pumpálva kellett slaggal beletalálnunk egy lyukba. A bemutatót hatalmas vízicsata követte. Két csapat állt szemben egymással a fiatal önkéntes tűzoltók és a gyerekek. 

Ember szárazon nem maradt. Sokan érkeztünk szüleinkkel és nagyszüleinkkel a rendezvényre. Legfőbb kincsünk az egészségünk - olvashattuk az egészségpavilonnál. Az egyik helyen a védőnő asszisztens segítségével mérte az érdeklődők vérnyomását, válaszoltak a felmerülő kérdésekre. 

A másik pavilonban úgy láttuk, hogy szüleink ellazulnak egy kényelmes fotelban. Hogy ez milyen célt szolgált? Később megtudtuk, hogy több betegség kezelésére is alkalmas ez a kezelés. Később finom illatok csapták meg orrunkat, s máris vettük az irányt a tábori konyha felé. Finomabb- nál finomabb ételeket készítettek az apukák. Volt ott gulyás, pincepörkölt, grillhúsok, sült krumpli, sütemények, vattacukor. 

Meglepetésként a tánctanárunk lángossütő tudományával kápráztatott el mindannyiunkat. Este került sor a kulturális bemutatóra. Felléptek a táncosok, a felsős osztályok humoros előadásokkal készültek. A sátor alatt telt ház volt. A közönség hatalmas ovációval köszönte meg produkcióikat. Első alkalommal került megrendezésre a karaoke verseny, ami szintén nagy sikert aratott. A családi és egészségnap zárása- ként a tábortűznél táncra perdültek szüleink, tanáraink és mi gyerekek is. 


Tanai Dóra-Jalsek Petra, a tótszerdahelyi iskola tanulói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!