Egyéb

2017.06.13. 13:05

A gépi hímzés előnyeiről

A gépi hímzés meglepő módon egy egészen alul értékelt megoldás hazánkban a különféle <a href="https://www.cegespolo.eu/ceglogo-himzes" target="_blank">reklámruhák</a> és egyebek megvalósítása esetén, mert sokkal ismertebb ezen a téren a hagyományos szitázás, illetve a szitanyomat, amely bár tény és való, hogy bizonyos esetekben – főleg kisebb mennyiségeknél – olcsóbb megoldás, de nagyobb mértékben az ár között teljesen jelentéktelennek tekinthető a különbség.

Arról nem is beszélve, hogy a gépi hímzésnek mennyi előnye van a hagyományos szitázáshoz, illetve az esetleges egyéb, említésre sem nagyon érdemes megoldásokhoz mérten.

Az általános előnyökről

A gépi hímzés kapcsán a legfontosabb és legáltalánosabb előny határozottan az, hogy míg a szitanyomás ugyebár gyakran már az első mosás után hajlamos arra, hogy megkopjon, megfakuljon, esetleg megtöredezzen, addig a gépi hímzés esetén ilyesmit garantáltan nem tapasztalunk majd. Legyen szó akár egyszerű logóról, akár valamilyen összetett címerről vagy mintáról, a gépi hímzés rendkívül tartósnak tekinthető, amely ellenáll bizonyos mértékben a kopásnak, a dörzsölésnek és a fakulásnak is.

(Forrás: Shutterstock)

Nagy előnye még a gépi hímzésnek a gyors sokszorosításon felül a tisztíthatóság. Mivel a hímzés ugyanolyan cérnaszövetből van, mint a ruha, amelyre rákerült, ezért ugyanúgy mosható, mint bármi más textil, ezáltal a komolyabb szennyeződések is könnyen kivehetők belőle, így éveken át képes reklámértéket hordozni az adott ruhaneműn.

A gépi hímzés készüléséről

A gépi hímzést – ahogyan neve is mutatja – specializált, számítógépes tervezőprogramokkal összekötött varrógépek végzik, amelyek kapcsán a kért minta öltésszámának megtervezése gyakran hosszabb időbe telik, mint a termék legyártása. A gépi hímzés során egyébiránt rövid határidőben akár extrém mennyiségű, akár több százezres rendelés is könnyedén teljesíthető, legyen szó bármilyen egyedi esetről vagy bonyolult tervezést igénylő logókról, illetve mintákról, amelyeket akár pár darab esetén is el lehet készíteni.

Sőt mi több, a gépi hímzés előtt túlzás nélkül nincs akadály, így akár nagyobb méretű zászlóktól kezdve, a fémszálas hímzésekig bezárólag bármire felhasználható. A legtöbb esetben persze inkább pólók, felvarrók, kabátok, sapkák, törülközők és egyéb textiltermékek emblémázásához használják fel, jellemzően reklámruha, munkaruha vagy egy speciális esemény, ünnepség vagy jubileum alkalmazásakor.

Forrás: cegespolo.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!