Egyéb

2017.09.04. 06:44

Építsünk együtt robotot!

TECHNOLOGY for tomorrow – A holnap technológiája címmel szakkiállítás nyílik 2017. szeptember 16-17-én a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, Zalaegerszegen.

Napjaink találmányait, fejlesztéseit, innovatív újdonságait mutatja be 2 napon át a TECHNOLOGY for tomorrow – A holnap technológiája kiállítás Zalaegerszegen szeptember 16-17-én a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A rendezvény célja, hogy a technológiai újításokat közelebb hozza a jövő felhasználói számára. Az eseményre látogatók megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, megoldásokkal, melyek a jövőben mindennapjaik meghatározó részévé válhatnak. A kiállításon bemutatkozó cégek pedig testközelből  szemléltetik, hogy a közeljövőben miként változtatja meg életünket a technológia.

A látogatók között számolnak a gyerekekkel, a felnőttekkel és az idősebbekkel is. A résztvevő ifjabbak már 8 éves kortól megismerkedhetnek többek között a robotépítés rejtelmeivel.

A kiállítók standjainál szinte minden kipróbálható lesz vagy működés közben figyelhetjük meg a szerkezeteket. Közelebbről megismerkedhetünk például a holdjáróval. A bemutatót végző csapat jelenleg az űrképes végleges holdjáró építésén dolgozik. Úgy tervezték meg, hogy 500 m megtétele után nagy felbontású képeket és videókat tudjon sugározni a Földre. Tervezett Holdra indítás 2019. második felére várható.

Megtekinthető lesz a háromdimenziós technikával előállított kéz, melyet egy globális önkéntes mozgalom hazai képviselete készít végtaghiányos gyerekeknek. Segítségével igazi hősöket varázsolnak a sérültekből, azzal a céllal, hogy viselője otthonosan érezze magát a testében és a hiányosság helyett a lehetőséget lássa önmagában.

Mutatnak majd  VR eszközt: ezzel a virtuális valóságot bemutató szemüveggel kipróbálható lesz a legmodernebb játék,  valamint a segítségével virtuális sétán vehetünk részt a városban. Ezen kívül drón szimulátorral, tanácsadással, vásárlási lehetőséggel is várják a kiállításra látogatókat. Megtekinthető lesz működés közben az „Ön helyett dolgozó” robotfűnyíró, mely könnyen kezeli az esős időjárási viszonyokat, a nehéz terepet is.

A robotépítők a következő jelszóval várnak minden érdeklődőt: mindent a kéznek. Itt tényleg minden kipróbálható, megfogható, felvehető, irányítható, tehát rajzoló robottal, Mars-járóval is találkozhatunk.

Megtekinthető lesz  olyan versenymotor és autó is, mely emberi beavatkozás nélkül képes teljesíteni ügyességi és gyorsasági pályát.

A sportcsarnok előtti területen önvezető és maguktól parkoló autókkal találkozhatnak az érdeklődők.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek  arra, hogy ne csak nézelődni lehessen, hanem az érdeklődők a lehető legtöbb eszközt és fejlesztést ki is tudják próbálni.

Előttünk áll egy izgalmas esemény, ami a nagyon is a közeli jövőről szól a jelen embereinek. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!