Egyéb

2011.06.20. 08:29

Ahol fő az egész-ség

Ahogy leülök az archaikus motívumokkal ékes, meleg színekre hangolt szobában, a táskámat automatikusan leeresztem a padlóra. Krisztinát mintha megcsípték volna...

Magyar Hajnalka

 - Nem véletlen a névválasztás, hiszen mi nem egészségügyi tevékenységet végzünk, hanem a test, a lélek és a szellem harmóniájára törekszünk, arra, hogy egész legyen az ember - mondja Gaál Judit parapszichológus, a Csodaszarvas alternatív terápiák egyesület elnöke, aki amúgy ötgyermekes családanya. - A célunk az, hogy az emberekhez közelebb hozzuk a használható alternatív terápiákat, minden hókuszpókusz nélkül. A tagjaink ezt a hitvallást képviselik.

Rendszeresen tartanak nyílt napokat, legközelebb július 2-án, szombaton 10 órától a belvárosi Göcsej plaza 2. emeletén. Az érdeklődőket tanácsadás, tájékoztatás várja, emellett a különféle masszázsfajtákat is ingyenesen próbálhatják ki. Meghívott terapeuták ugyancsak közreműködnek, mód lesz személyiség- és rajzelemzésre.- Az önismeretre alapozunk, ha valaki ismeri és szereti önmagát, könnyebben boldogul, mint aki tévúton jár. A torzulások gyakran kicsi korban kezdődnek, amikor a szülők a megfelelés kényszerétől hajtva eltérítik a gyereket a neki legmegfelelőbb útról - folytatja a parapszichológus. - Minket általában akkor keresnek fel, amikor felnőtté válva már konkrét problémákban testesül meg az elhibázott döntés.

Mint elmondják, ők nem adnak tanácsot, nem mutatnak utat, csak segítenek meglátni a gondokat okozó probléma magvát és a megoldást.

- A kulcsot tehát megkapja a hozzánk forduló, de hogy beteszi-e a zárba, az már csak őrajta áll, az ő döntése.

A para nélküli pszichológia ugyanezt a metódust alkalmazza... - vetjük fel.

- Valóban, de nálunk ez kiegészül spirituális, ezoterikus összetevőkkel. Persze, sokan nem hisznek ezekben, denem is kell, anélkül is működik.

- Akkor a leghatásosabb a terápia, ha a páciens a kérdéseink nyomán önmaga fogalmazza meg a problémáját és a gyógyírt is - kapcsolódik Tüske Krisztina Piroska, az egyesület titkára. - Persze feltehető a kérdés, hogy akkor egyáltalán mi szükség van ránk... Ahhoz kellünk, hogy az érintett meghallja, amit mond. A magyar nyelv csodálatos képi világa ugyanis mindent kifejez, csak éppen nincs fülünk meghallani saját szavainkban a lényeget. Ebből is látszik, hogy bennünk rejtőzik a megoldás, csak észrevenni nehéz.

 

S hogy kik fordulnak hozzájuk? Útkeresők.

- Gyakran keresnek fel szülők a gyermek viselkedési, tanulási problémáival, amelyek komplex kezelést igényelnek - veszi át a szót Németh-Szamosi Csaba természetgyógyász, az egyesület alelnöke, aki a tinédzserkori ufó-rajongástól jutott el az emberi benső rejtelmeiig. - A sorselakadás ugyancsak gyakori gond, az emberek nem értik, miért van az, hogy mindig ugyanazokba a problémákba ütköznek a párkapcsolataikban vagy a munkahelyükön.

Az egyesület tagjai tervezik, hogy az alternatív gyógymódokra fogékony orvosokkal is felveszik a kapcsolatot.

Az egyesület tagjai tervezik, hogy az alternatív gyógymódokra fogékony orvosokkal is felveszik a kapcsolatot.

Mint mondják, a fájdalomcsillapító sem hat egyformán az emberekre, az ezotériában is mindenkinek meg kell találnia a hozzá illô módszert. Márpedig ezekbôl igencsak bô a választék, a kétkedô laikus, mint jómagam, csak kapkodja a fejét. Például: aura-soma (szín- és fényterápia), moxa (akupunktúra hôvel, tû nélkül), Bach virágterápia (stresszkezelés esszenciával), Hellinger- módszer, tibeti kristály- és hangterápia, reiki, csakratisztítás, arolo (energetikai diagnózis)...

 

 

 Életmód rovatunk további cikkei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!