Egyéb

2011.05.06. 07:00

Rat-tenetes autók: kerekes szék a tetőcsomagtartón

A II. tavaszi tuningfesztivál a csillogó gépkocsik mellett az érdekességekről is szólt Nagykanizsán. A külsőleg szándékosan elcsúfított Volkswagen Golf II-es típusú járgányt éppúgy megnézték, mint a Mercedes DTM replikát. A Volkswagent látva ez egyáltalán nem meglepő, ugyanis a 20 éves kanizsai tulajdonos, Lengyel János - bizarr módon - egy kerekes széket erősített a tetőcsomagtartóra.

Benedek Bálint

 - A rat, vagyis a patkány stílus nagyon megtetszett, ugyanis a világhálón szörfölve több eredeti ötletet is láttunk - folytatta a 20 éves fiatalember. - Az irányzat lényege, hogy a kocsi műszaki állapota makulátlan, külsőleg viszont leginkább romhalmazra hasonlít. Ehhez kiválóan passzol az autó elejére illesztett gázálarc, néhány műanyag egér, s a motorháztető alól kikandikáló fűcsomó.

 

Mivel rendszeresen használja a járgányt, csak bemutatókra alakítja át rágcsálóvá.

- Néhány perces munkával kicserélem a rozsdásra mart motorháztetőt, letakarítom róla a felszereléseket, s már indulok is - folytatta János. - Állandóan kattog az agyam, tele vagyok ötletekkel, otthon a kertben van jó néhány átalakítani való verda.

Ezzel szemben az érdi Szabó Róbert inkább a szép dolgokra esküszik. Erről árulkodott az egyelőre még jelentős átalakítás előtt álló Mercedes DTM EVO 2 replikája is, melyből elmondása szerint mindössze 502 darabot tartanak számon a világon.

- Az autót eredetileg 800 ezer forintért vásároltam, de a számos változtatás miatt már közel egymilliót költöttem rá - tette hozzá. - A belső tér a luxusról árulkodik - hűthető, fűthető ülésekkel - ez a fényezése a harmadik, de még mindig nem ez a végleges. Az emblémát saját kezűleg, rézből öntöttem. Bár a családom szerint túl sokat költöttem a járgányra, nem nyugszom, amíg a DTM az eredeti külsejét el nem éri - árulta el.

TOVÁBBI KÉPEK ITT!


Gyártelepi hangulatban

A kanizsai nagy sikerre való tektettel a Kanizsa Tuning Egyesület május 14-én, szombaton Letenyén a város közelében egy kihalt gyártelepen tartja I. autóstalálkozó szépség és hangnyomásversenyét. A szervezők 8 órától várják a kiállítókat (a veteránautósokat is), és az érdeklődőket, akik utazhatnak driftelő taxiban, sőt,  részt vehetnek emellett az ordibáló, almaléivó versenyen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!