Egyéb

2010.12.14. 08:00

Ablakra, ajándékra és fenyőfára

A karácsonyban az egyik legjobb dolog a várakozás, a készülődés az ünnepre. Ilyenkor nemcsak a szívünket, de az otthonunkat is díszes ünneplőbe öltöztetjük.

Horváth Viktória

 

Miről is van szó? Dróthópelyhekről, melyeknek elkészítéséhez nincs is másra szükségünk, mint 0,3 mm átmérőjű ezüst vagy fehér színű gyöngyfűződrótra, fogóra, és különböző gyöngyökre áttetszó, fehér és ezüst színben, de bármilyen más színt is választhatunk (2 és 4 mm-eseket válasszunk).

 

Talán első látásra nem tűnik túl egyszerűnek az elkészítése, de higgyék el, némi gyakorlással és ügyességgel Önök is el tudják készíteni ezeket a csodás hópelyheket! Először is vágjuk fel 10-12 cm-es darabokra a drótokat. Fogjunk össze három darabot, úgy, hogy hat ágú csillagot ábrázoljon és középen kössük össze őket dróttal. Minden ágára fűzzünk fel öt darab gyöngyöt, egy 20 centi hosszú drótot csavarjuk meg párszor a pehely egyik szárán, szorosan az utolsó gyöngy mögött, majd fűzzünk rá annyi apró gyöngyöt, hogy elérjen a következő szárig. Folytassuk, amíg körbe nem érünk.

 

Az utolsó száron dolgozzuk el a drót végét, párszor szorosan tekerjük meg, és vágjuk el a tövénél. Fűzzünk még a szárakra három kicsi gyöngyöt, egy hosszúkásat és egy nagyobbat a végére. Az utolsó felfűzött gyöngy után hagyjunk fél centiméteres drótdarabot. A megmaradt darabot a felénél fogjuk meg a fogóval, és hajlítsuk vissza, hogy egy kis karikát lássunk. Teljesen meg kell hajlítani, hogy összeérjen a gyöngyökkel. Fűzzünk át rajta cérnát, kössük meg, és már tehetjük is a függönykarnisra, de fellógatható szögre, faágra, illetve bármire, amire csak szeretnénk.

 

Szép otthon rovatunk további hírei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!