Egyéb

2006.07.04. 02:24

Talpunkona testünk

A talpunkon több mint hétezer idegvégződés található. Az ősi kínai gyógyászati módszerek egyik alapja a reflexológia, amit mi egyszerűen talpmasszázsnak hívunk.

Mórocz Zsolt

Ne számítson andalító masszázsélményre, aki talpmasszőrhöz készül. A testünk egészét leképező, talpon lévő idegvégződéseink - értő kezekben - ugyanis meglehetősen érzékenyek. Különösen azok a pontok, amelyek az amúgy is gyengélkedő testrészünkkel, szervünkkel vannak kapcsolatban. Két talpunkon az egész testünk tükörképe megtalálható, a jobb láb a jobb oldali szerveknek, a bal láb a bal oldali szerveknek felel meg. A talpunk a reflexológia szerint különösen alkalmas bizonyos betegségek kezelésére, a kínaiakon kívül az ókorban az egyiptomiak is alkalmazták. A reflexológia módszere az akupresszúra és az akupunktúra, az idegvégződések masszírozása, nyomása, ingerlése. Ez növeli a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét, a nyirokkeringését, az energiablokád felol- dódik és mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!