Egervár

2011.11.28. 14:46

Advent: projektindító nap az Egervári László Általános Iskolában

A 2009-ben indult TÁMOP 3.1.4 pályázat alapján a kidolgozott projektek folytatódnak, s a pedagógusok azon munkálkodnak, hogy minél érdekesebb programokat, tevékenységeket szervezzenek a diákok számára, hogy emlékezetessé tegyék ezeket a napokat.

Szermjagin Marianna

A három hetet meghaladó adventi rendezvénysorozat november 25-én, pénteken 8 órai kezdettel a projektindító nap ünnepélyes megnyitójával kezdődött Egerváron. Az iskola tanulói és énekkara verseikkel és dalaikkal felidézték az adventi ünnepkör érzésvilágát, hangulatát.

Kenessey Tibor igazgató néhány szóval útnak indította a programsorozatot, melynek során az adventtel és az adventi időszakkal kapcsolatos érdekes feladatok és tevékenységek várják  az iskola tanulóit.


Minden hétfőn az advent jegyében gyertyagyújtásra kerül sor, egy-egy karácsonyi dal, illetve szavalat kíséretében. Mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot a programok széles skáláján.A sportolni vágyókat várja a Mikulás Kupa keretében megszervezett foci és kézi bajnokság s ügyességi versenyek.

A kézműves foglalkozásokon készíthetnek a tanulók karácsonyfadíszeket, karácsonyi képeslapokat és ablakdíszeket. Agyagozásra, gyertyaöntésre, gipszöntésre és mézeskalács sütésre is sor kerül ezen idő alatt.

December 11-én Egerváron az Adventi Vásár várja portékáival és kulturális programjaival  az érdeklődőket , ahol a tanulók és a pedagógusok is bemutatkoznak az addig készített, adventhez kapcsolódó termékeikkel.

December 15-én délután  a Hóhullásban című bábelőadást láthatják a tanulók.


Akik szívesebben használják a fejüket, mint a kezüket, adventi fejtörő játékunkban vesznek részt négy héten át.

Minden osztály izgalommal készül a Mikulás, ill. a karácsonyi bulira, ahol kedvükre szórakozhatnak.

Az adventi projekt hagyomány szerint az 5. osztályosok karácsonyi műsorával zárul, ahova szeretettel várjuk iskolánk volt tanárait és meghívott vendégeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!