Megint egy UPS-leány

2019.08.04. 06:00

Újabb csomagkézbesítő drónszolgálatot akarnak indítani

A UPS Flight Forward néven bejegyzett cég Amerika egyik első engedéllyel rendelkező kereskedelmi drón szolgáltatása lehet.

Az új cég csomagkézbesítésre használt pilóta nélküli repülőrendszerek fejlesztésére és működtetésére koncentrál majd.

Várhatóan már ez év vége előtt megkaphatja a teljeskörű engedélyt drónhálózat üzemeltetésére az Egyesült Államokban. Az engedély birtokában a cég

a pilóta tényleges látótávján kívül működtethető drónjáratokat indíthat a nap bármely órájában.

Az ilyen jellegű járatok erősen szabályozottak az Egyesült Államokban, és csak kivételes esetekben engedélyezik azokat.

A legtöbb, más cégek számára kiadott korlátozott engedéllyel szemben az FAA Part 135-ös engedélye alapján ez légiközlekedési és légijármű-üzemeltetői jogi státusszal működhet.

Már szállítanak drónnal

A UPS jelenleg egy próbaengedéllyel rendelkező egészségügyi drónszolgáltatást működtet az USA-ban. Ez év márciusában a cég elindította az első, az amerikai légügyi felügyelet által jóváhagyott rutinszerű drónkiszállítást a WakeMed Raleigh-ban található kórházba.

A program keretében orvosi mintákat kézbesítenek drónok segítségével a szárazföldi kézbesítés kiegészítéseként. A vállalatnak szándékában áll további kórházakra is kiterjeszteni a programot.

Borítókép: UPS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!