Célkeresztben

2021.03.21. 18:00

Sok kisvállalkozás abban bízik, túl kicsi ahhoz, hogy őt támadják

Tévednek. A Sectigo friss kutatása szerint a kis- és közepes méretű vállalatok is fontosak a hackereknek, így gyakran támadások kereszttüzében találják magukat.

Forrás: Shutterstock

Az 500 alkalmazottnál kevesebbet foglalkoztató vállalatokat is sűrűn támadják a hackerek, az áldozatok számára gyakran katasztrofális következményekkel.

A megkérdezett szakemberek közel fele úgy gondolja, hogy túl kicsi a cége ahhoz, hogy a hackerek számára érdekes legyen. Emellett a megkérdezettek közel háromnegyede (73 százaléka) úgy véli, hogy cégénél hatékonyan képesek menedzselni az IT biztonsági kockázatokat.

A tények mást mutatnak

Az adatok azonban mást mutatnak, hiszen a kutatók azt is megkérdezték, hogy volt-e az elmúlt időszakban valamilyen informatikai incidens a vállalatnál. A cégek felénél tapasztaltak valamilyen biztonsági incidenst, az esetek 20 százalékában az elmúlt 12 hónapban történt az eset.

A megkérdezett vállalatok közel felének weboldalát legalább havonta egyszer éri támadás,

gyakran kártevő telepítésével, adatszivárgással és brute force belépési próbálkozásokkal találkoznak.

Azoknak a vállalatoknak több mint a fele, amelyek a közelmúltban tapasztaltak valamilyen biztonsági incidenst, sérülékenynek érzik magukat egy támadással szemben. Ezzel szemben a támadást nem tapasztaló cégek 30 százaléka nem aggódik, biztonságban érzi magát. Az összes megkérdezett szervezet közel egyharmada komolynak nevezte a támadás következményeit.

Mérettől függetlenül, bárki lehetséges célpont

A tapasztalat azt mutatja, hogy cégmérettől függetlenül minden vállalat lehet célpont. A támadók egyre kitartóbbak, és egyre szofisztikáltabb támadásokat indítanak, így fontos naprakész védelmi megoldások segítségével csökkenteni a kockázatokat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!