Járvány

2020.02.18. 15:30

Robotokat vetnek be Kínában a lázas betegek keresésére

Kiszűri a tömegből a megbetegedetteket. Már megkezdték a gyártását.

Forrás: Shutterstock

Mej Hszüe-szong, a nyugat-kínai Sanszi tartományban lévő Csiaotong Egyetem professzora elmondta, hogy kézi lázméréssel egyszerre csak egy ember testhőmérsékletét lehet ellenőrizni, viszont a kutatócsoportja által kifejlesztett

robot kimutatja a tömegben lévő emberek testhőmérsékletét, és arcfelismerő rendszerével azonosítja azokat, akiknek magas lázuk van.

Fotó: shine.cn

Az új koronavírus-járvány kitörése után a kutatók erőfeszítéseket tettek arra, hogy a robottechnológiát a hőtérképpel és -szűréssel kombinálva létrehozzák a robotot. Kifejlesztettek egy másik robotot is, amely ultraibolya fertőtlenítő eszközzel képes fertőtlenítést végezni.

Mindkét robot alkalmazható repülőtereken, pályaudvarokon, kórházakban és más közterületen arra, hogy segítse a járvány megállítását és hatékonyan fertőtlenítsen, csökkentve az emberek kitettségét a járványnak.

A robotokat egy hsziani technológiai cég kis mennyiségben legyártotta, és a teszteken bizonyították, hogy nagy pontossággal szűrik ki a lázas embereket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!