Viber-felmérés

2019.06.01. 07:30

Mi a legfontosabb a hazai telefonálónak? Nem a hangminőség

A magyarok közel kétharmada szerint a biztonság a legfontosabb szempont az üzenetküldő alkalmazások választásakor.

Forrás: Shutterstock

Azért kiemelt népszerűségnek örvend itthon a készenléti időt növelő, és a felhasználóbarát – vagy inkább divatos? – dark mode is.

A Viber a közép-kelet-európai régió 9 országában végzett felméréseket annak érdekében, hogy feltérképezzék, melyek azok a kulcsfontosságú funkciók, amelyek a felhasználók véleménye szerint a leghasznosabbak és a legkedveltebbek.

 

A felmérésben a különböző országok hivatalos Viber tagjai vehettek részt, így több, mint 520 ezer magyar felhasználó oszthatta meg véleményét a Viber Magyarország Community-jében arról, hogy szerintük mik a legfontosabb tényezők egy üzenetküldő alkalmazás használata során.

A felmérés eredményeiből számos dolog kiderül: a magyar felhasználók közel kétharmadának (61%) a biztonság az első, és ezzel az élmezőnybe tartozunk a régió országaihoz viszonyítva (egyedül a szlovén felhasználók előztek meg minket, 69%-uk szavazott a biztonságra, mint legfontosabb tényezőre).

A Viber alapelvei közé tartozik a biztonságos kommunikációs környezet megteremtése.

A program végponttól végpontig tartó titkosításnak köszönhetően a személyes üzenetek teljes mértékben védve vannak.

Érdemes kiemelni a statisztikák alapján második legkedveltebb módszert a csevegésre: az egyedi matricacsomagok segítenek, hogy helyzettől függően egyszerűbb üzeneteinket és érzéseinket egy gombnyomással megoszthassuk barátainkkal és szeretteinkkel.

 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!