AI-kutatás

2019.07.24. 10:02

Mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába.

Forrás: Shutterstock

A Bosch jelenleg tárgyal Tübingen városával a campus felépítésére szolgáló mintegy 12 ezer 000 négyzetméternyi terület megvásárlásáról.

Az új kutatási komplexumba, amelyben megközelítőleg 700 AI-szakértő foglalkozik majd alkalmazott mesterséges intelligenciával, 2022 végén költözik a vállalat.

A Bosch célja

a globális vezetők közé tartozni az ipari AI-kutatásban

– mondta a cég digitális és technológiai igazgatója, az igazgatótanács tagja, Dr. Michael Bolle.

Startupoknak és a mélyreható információcseréhez

A tübingeni Bosch AI Campus az intelligens rendszerekkel foglalkozó Max Planck Intézet, valamint a Tübingeni Egyetem AI-kutatási épületének közelében helyezkedik majd el.

A laborok és irodák mellett az intézet startupok és külső AI-kutatási csoportok számára is biztosít helyet. Az új épületben a Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI) szakértői dolgoznak majd együtt különböző projekteken más Bosch részlegeken és startupoknál dolgozó szakértőkkel. A campus felépítése nagy mértékben elősegíti majd az ötletek áramlását.

A Bosch a 2016-ban létesült Cyber Valley egyik alapító tagja. A közös kutatás az ipar, az akadémiai élet és politika képviselői számára teremt lehetőséget a német Baden-Württemberg tartományban zajló AI-kutatások fejlesztéséhez. A cél, hogy a kutatási eredményekből rövid idő alatt ipari alkalmazások születhessenek.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!