Világlátás okoseszközökkel

2019.04.07. 12:00

Mesterséges intelligencia hódítja meg a turizmust is

Egyre nagyobb szükség van a virtuális és kiterjesztett valósággal kapcsolatos ismeretekre is az ágazatban.

Forrás: Shutterstock

A jelenleginél kétharmaddal nagyobb igény lesz a turizmusban a mesterséges intelligenciával, a virtuális és kiterjesztett valósággal kapcsolatos ismeretekre, valamint egyharmaddal több a programozói, adatelemzői, üzleti intelligencia, big data elemzői tudásra 2030-ra – állapította meg az Új Turizmus Generáció Szövetség Budapesten tartott pénteki konferenciája.

A szövetség közleménye ismerteti: az Új Turizmus Generáció Szövetség (Next Tourism Generation Alliance) az EU új kezdeményezésének munkacsoportja.

Az egyedülálló projekt 8 ország 14 partnerének részvételével a turisztikai ágazat készségeinek helyzetét méri fel, előrejelzéseket készít és stratégiai megoldást dolgoz ki,

hogyan találhat a tapasztalt jelentős problémákra tartós megoldást az ágazat.

A szövetség felmérések készítésével kezdte meg munkáját. Európa-szerte 2100 vállalkozás válaszolt egy készségfelmérő kérdőívre, és 240 vezetővel készült hosszabb személyes interjú. Magyarországon 255 vállalkozás fejtette ki véleményét és 35 interjú készült – a válaszok feldolgozása folyamatban van.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!