Járvány

2020.04.01. 10:00

Megkétszereződött hazánkban az e-számlafizetésre regisztrálók száma

Több mint 80 százalékkal megugrott az új regisztrációk száma a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetet követően a vezető független e-számlakezelési platform rendszerében.

Forrás: Shutterstock

A Díjnet partnereivel együtt azon dolgozik, hogy az újonnan regisztráló ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre. A platformon tavaly már mintegy tízmillió e-számlát bocsátottak ki országos és regionális szolgálgatócégek.

Arra számítanak, hogy a következő hónapokban érdemben tovább növekedik az elektronikus számlafizetés volumene Magyarországon, mivel a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt sokan térnek át a következő időszakban a levélforgalmat, készpénzhasználatot és személyes megjelenést nem igénylő e-számlafizetésre, online megoldásra.

Gyorsan lehet csatlakozni a biztonságos megoldáshoz

A legnagyobb magyar független e-számlakezelési platformon jelenleg 33 közüzemi, telekommunikációs, biztosítási és más, háztartáshoz köthető szolgáltató számláit lehet befizetni, országos és regionális cégekét egyaránt. A budapestiek akár az összes közüzemi számlájukat egy helyen fizethetik, amennyiben a Díjneten megtalálható közüzemi szolgáltatókat választják.

A tömeges új regisztráció miatt a vállalat kérte és buzdítja számlakibocsátó partnereit, hogy az új ügyfelek e-számla igényét az eddiginél is gyorsabban hagyják jóvá, hogy azok, akik eddig hagyományos módon fizettek a szolgáltatásokért, minél hamarabb áttérhessenek az elektronikus számlafizetésre.

Nem csak járvány idején hasznos

A Díjnet emellett minden segítséget megad azoknak a szolgáltató cégeknek, amelyek szeretnének áttérni az e-számlázásra, de nem építették ki saját online csatornáikat. Azon cégek csatlakozását is folyamatosan fogadják, amelyek a saját elektronikus rendszerük mellett a sok szolgáltatót egy platformon kezelő Díjnet használatát is lehetővé tennék ügyfeleiknek. A szolgáltatók bejelentkezését folyamatosan fogadják, és segítik őket, hogy a lehető leghamarabb el tudják végezni a csatlakozáshoz szükséges teendőket.

A szolgáltató cégeknek a csatlakozás nem csak rövid távon, a veszélyhelyzet idején hasznos, hanem azért is, mert jelentősen csökkenthetők a számlázási és a befizetésekkel kapcsolatban felmerülő költségek, valamint a statisztikák alapján érdemben nő az ügyfelek fizetési fegyelme. Utóbbi pedig kiemelten fontos a válsághelyzet okozta gazdasági bizonytalanságok idején.

A felhasználók a számlákat elektronikusan kapják, és külön emlékezteti őket a rendszer a közelgő fizetési határidőre is. A kiegyenlítésre számos lehetőség van: bankkártyás fizetés, internetbanki átutalás, megújult iCsekk mobilalkalmazás, illetve csoportos beszedési megbízás és egyedi átutalás. Akár a számla Díjnetbe érkezéséről tájékoztató e-mailből közvetlenül lehet kezdeményezni a gyors bankkártyás fizetést. A szolgáltatás emellett ingyenesen biztosítja ügyfelei számára a fizetési tranzakciók megtekintését és a számlák tárolását, letöltését a bemutatásukat követő 18 hónapig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!