Felületi jelentés

2019.06.05. 17:56

80 millió Huawei-okostelefonon elérhető az EMUI 9

Elsősorban a régebbi modelleket érinti a szoftverfrissítés: az EMUI 9 frissítés a szoftver 8-as verzióját váltja fel a gyártó 2016 és 2018 között bemutatott készülékein.

A Huawei Technologies régebbi készülékei számára is elérhetővé tette a gyártó Android-alapú kezelőfelülete, az EMUI 9 legújabb verzióját.

A szoftverfrissítés kifejezetten a gyártó utóbbi három évben bemutatott sikerszériáinak okostelefonjait érinti, és június végéig akár 100 millió okostelefon-felhasználó készülékére érkezhet meg.

Az EMUI 9 frissítés

június 3-tól folyamatosan válik elérhetővé a Huawei készülékekre.

A gyártó P20 és P10 sorozata, a Mate 10, a Mate 9, valamint a Nova 3 szériája mellett a Mate 20 Lite és a Mate RS készülékek is megkapják a szoftver update-et.

A kezelőfelület megújulása a Huawei-okostelefonok esetében nem csak a dizájn terén hoz fejlődést: az EMUI 9 a jobb felhasználói élmény érdekében közel 10 százalékkal csökkentette a konfigurációs elemeket, valamint lehetővé teszi az okostelefonok kényelmes egykezes használatát is.

A szoftverfrissítésnek köszönhetően a gyártó régebbi okostelefonjain is elérhetővé válik a teljes képernyős gesztusvezérlés, a GPU Turbo 2.0, amely a készülékek grafikai teljesítményét növeli majd, valamint a készülékek akkumulátorának energiafelhasználása is hatékonyabb lesz általa.

A kezelőfelület frissítését az okostelefon-tulajdonosok a megszokott módon, a Beállítások/Rendszer/Szoftverfrissítés menüpont alatt érik el.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!