Webináriumot indít

2021.04.15. 12:42

Magasabb szintre emelte kibervédelmi szolgáltatását az Antenna Hungária

A koronavírus-járvány miatt felgyorsult digitalizációt a kiberbűnözők az informatikai rendszerek ellen indított támadások fokozásával igyekeznek kihasználni.

Forrás: Shutterstock

„A változatos típusú kibertámadások száma és intenzitása korábban nem látott szintre emelkedett, egyre több szektorban egyre több vállalat esik áldozatául a bűnözők próbálkozásainak” – írta az Antenna Hungária.

Az egyik leggyakoribb támadási forma a túlterheléses vagy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó, úgynevezett DDoS-támadás

(Distributed Denial of Service), melynek célja az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása.

Ez a támadástípus az IT-rendszerek azon tulajdonságát használja ki, hogy megtervezésük, méretezésük a várható terhelést figyelembe véve történik, a fejlesztők ennek alapján választják ki az igényeket kiszolgálni képes hardver- és szoftverelemeket. Ha a tervezett maximális forgalomnál nagyobb terhelés éri a rendszert, lelassul, válaszideje pedig megnő. Egy ilyen támadás akár működésképtelenné is teheti a rendszert, ami a szolgáltatások teljes leállását vonja maga után, ez pedig jelentős anyagi és reputációs károkat okozhat a szervezetnek.

Az Antenna Hungária felhívja a figyelmet arra, hogy a cégek nagy része nincs felkészülve a fejlődő technológiai eszközökkel és tudással, egyre célzottabban és hatékonyabban végrehajtott támadások kivédésére, miközben a GDPR- (adatvédelmi) követelményeknek való megfelelés is kihívás elé állítja őket. Ezért a szervezeteknek a saját IT-részleg kapacitásait meghaladó feladatok megoldására érdemes a szükséges szakmai háttérrel rendelkező szolgáltatókat igénybe venniük.

A cég saját üzemeltetésű, megújult DDoS védelmi szolgáltatása hatékony megoldást nyújt az IT-rendszereket mindinkább fenyegető támadások kivédésére. A társaság 2021-ben új alapokra helyezett szolgáltatása az előfizetői igénynek megfelelően a forgalom folyamatos monitorozásán, csomagelemzésen alapuló vagy akár eseti védelmet is képes biztosítani.

A védelem akár másodpercek alatt, automatikusan aktiválódhat, így az előfizető szinte egyáltalán nem észlel hálózati túlterhelést, internetes sávszélessége nem csökken.

Az Antenna Hungária szakemberei a forgalom profilozásával tovább tudják növelni a védelmi szolgáltatás hatékonyságát, de az előfizető részére egyebek mellett rendszeres műszaki konzultációs lehetőség és az ügyfélportálhoz való online hozzáférési lehetőség is rendelkezésére áll.

A kibertámadások aktuális trendjeiről és az ezek elleni hatékony védelem kialakításának lehetőségeiről az Antenna Hungária május 6-án ingyenesen látogatható webináriumot tart, amelyre minden érdeklődőt vár.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!