Gyorsan változó világ

2021.05.17. 10:01

Látványos videóval ünneplik ma a Távközlés Világnapját

Május 17. világszerte a Távközlés és Információs Társadalom Világnapja, május 18. pedig az Internet Világnapja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A telekommunikációs iparág ezen két jeles napja alkalmából a Vodafone Magyarország a távközlés elképesztően gyorsan változó világtörténelmére és az iparág fontosságára szeretné felhívni a figyelmet egy különleges videóval.

Több mint 150 éve, 1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői írták alá a Nemzetközi Távközlési Egyesület létrehozásáról szóló alapító okiratot – ennek emlékére

1968 óta tartják számon a távközlési világnapot, immár 53. alkalommal.

A megalakult Nemzetközi Távközlési Egyesület 2002-ben kezdeményezte, hogy május 18. legyen az Internet Világnapja.

A Vodafone Magyarország ezen két jeles nap apropóján készítette a fenti egyperces videót, amely a távközlés világtörténelmét hivatott bemutatni. A videó egyfelől a távközlés fő mérföldköveit kívánja bemutatni, másfelől az iparág fontosságára, nélkülözhetetlen voltára szeretné felhívni a figyelmet, amely lehetővé teszi többek között a távmunkát, a digitális oktatásban való részvételt és a családi, baráti kapcsolattartást a koronavírus válság ideje alatt is.

A videó gyorsan váltakozó képi világa a telekommunikációs iparág rendkívül gyors fejlődését szimbolizálja, amelyben feltűnnek a korszakos újítók és feltalálók, valamint a távközlés világtörténetének legfontosabb eseményei, mérföldkövei is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!