Hajtogatás mindhalálig

2019.10.08. 09:00

Középkori kínvallatást kapott a Fold okostelefon (videó)

Az év legmerészebb technikai újdonságait a Samsung a Galaxy Fold készülékkel dobta be. Aztán a start már nemigen sikerült.

A koreai óriásvállalat még februárban mutatta be a Fold nevezetű, hajtogatható készülékét, amiről először ebben a cikkben számoltunk be.

A hazánkban hivatalosan nem forgalmazandó, majd legfeljebb csak szürkeimportban beszerezhető készülék 1980 dolláros áron, tehát számítások szerint

közel nyolcszázezer forintért lett volna beszerezhető,

de kiderült, hogy nem tudják a májusi árusítást megkezdeni, mert a kiadott tesztkészülékek repedtek és törtek.

Most a Samsung megkezdi az árusítást, azzal, hogy a tesztjeik szerint 200 ezer hajlítást is kibír a készülék. A CNET viszont válaszul felkérte a San Franciscó-i székhelyű SquareTrade-t, hogy készítsen egy gépet, ami képes kinyitni és becsukni a Samsung Galaxy Foldot, többezer alkalommal.

A brutális teszt valószínűleg felülmúlta egy középkori vallatás kínjait,

mivel a gépezet 14 órán át megállás nélkül kinyitotta és becsukta a hajtogatható okostelefont.

Alább látható teljes terjedelmében az eredetileg élő adásban futó tesztvideó, illetve annak egy rövidített változata:

Mint kiderült, a készüléken először 18 ezer 500 hajlításnál jelent meg egy kisebb pixelhiba, s mintegy 120 ezer hajlítás után feladta a játszmát a Fold: a „zsanér” megsérült és elsötétedett a képernyő egyik fele.

Kérdés persze, hogy mennyire életszerű egy ilyen teszt (nagyjából semennyire), hiszen nehezen képzelhető el olyan telefontulajdonos, aki ilyen erővel folyamatosan hajlítgatja a kütyüjét.

Mindenesetre a Fold átlagos napi kinyitás-becsukással számolva a CNET – SquareTrade tesztje szerint mintegy három évig bírja a gyötrést.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!