Elfelejtik az LCD-t

2019.01.22. 17:56

Jövőre minden iPhone egyik fő alkotórésze megváltozik

Az idei lehet az utolsó, amikor LCD kijelzővel és a megszokott formával dobja piacra bármelyik okostelefonját az Apple.

Fotó: Shutterstock

Úgy tűnik, 2020-tól az Apple teljesen ejti az LCD-kijelzőket: az iPhone XR ebben az évben megjelenő utódja lesz az utolsó LCD-s modell a The Wall Street Journal cikke szerint.

A WSJ Japan Displaytől származó híre szerint

jövő évtől csak OLED kijelzővel szállítanak iPhone-okat.

A részben állami tulajdonban lévő Japan Display állítólag arra kényszerül, hogy kínai és tajvani vevőket keressen a kieső megrendelés miatt.

Leegyszerűsítve a kérdést az OLED előnye, hogy az LCD-vel szemben nem igényel külön háttérvilágítást, így sokkal árnyaltabb képet ad és lényegesen energiatakarékosabb.

Tim Cook, az Apple vezére elõadást tart.
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Az Apple sokáig tartózkodott az OLED kijelzőtől (miként a mobil méretének növelésétől is), de a piaci elvárások meggyőzték a változtatás szükségességéről.

Még tavaly a Bloomberg lengette be a hírt, hogy radikálisan meg akarja változtatni a dizájnt az Apple. Szó volt banánhoz, vagy éppen az LG Flexhez hasonlóan görbült formáról, meg olyan gesztusvezérlésről, amelyik a kijelző tényleges érintése nélkül tudná irányítani a telefont.

Elemzők szerint az Apple idén három, a tavalyitól alig különböző modellt dob piacra.

Lesz XR, LCD kijelzővel, ám duplakamerával. Az iPhone XS utódja szintén két kamerával jön, az iPhone XS Max-é pedig három lencsét kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!