Good morning, tévé!

2019.08.02. 18:32

Itt az Apple HomeKit az LG televízióira

A koreai gyártó mesterséges intelligenciával felvértezett 2019-es készülékein hamarosan jelen lesz az AirPlay 2 és a HomeKit.

Forrás: Shutterstock

Az minden idei, mesterséges intelligenciával (Artificial Intelligence, AI) rendelkező televízióján elérhetővé tette az Apple keretrendszert – ezzel a vállalat világszinten az első tévégyártó, amely támogatja a HomeKitet.

Az Apple-funkciókat a 2019-es ThinQ jelzéssel ellátott — azaz az LG saját AI-rendszerével felszerelt — OLED, nanocellás és UHD televíziók tulajdonosai egy firmware frissítésen keresztül érhetik el.

Ezzel a technológiával a tévék tulajdonosai gördülékenyen streamelhetnek bármilyen tartalmat – beleértve a Dolby Vision jelzésűeket is –, és az iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken futó képet és hangot közvetlenül a képernyőre küldhetik.

Az Apple TV alkalmazáson és más videomegosztókon keresztül a felhasználók kedvenc filmjeiket és tévéműsoraikat nézhetik LG AI tévéjükön, s a mobiljukkal készített fotókat is egyből nagy képernyőn láthatják. A televíziókhoz bármilyen AirPlay 2 kompatibilis hangszóró csatlakoztatható: az összekapcsolt eszközökön Apple podcastok, az Apple Music és más streaming szolgáltatók révén pedig zenéket lehet lejátszani, valamint a felhasználók saját könyvtárjukból is válogathatnak számokat.

Siri, esetleg jó reggelt

A HomeKittel a Home alkalmazáson vagy a Siri hangalapú asszisztensen keresztül az Apple eszközeiken kényelmesen irányíthatóak az okosotthon-eszközök.

Az alkalmazáson keresztül a felhasználók olyan alapvető televíziós funkciókat érnek el, mint a hangerőszabályzás, a csatornaváltás vagy a ki- és bekapcsolás. A készülékek – a többi HomeKit eszközköz hasonlóan – automatizált „forgatókönyvekbe”, azaz egy hangparancsra elinduló feladatok sorozatába illeszthetőek. Ilyen forgatókönyv például, amikor a készülék a “Good morning” parancsszóra elmondja az időjárásjelentést és az aktuális forgalmi információkat, és felsorolja az aznapi naptárbejegyzéseket.

Az Apple AirPlay 2 és HomeKit technológiák a következő hetekben több mint 140 országban válnak elérhetővé az LG 2019-es OLED és nanocellás televíziók felhasználói számára.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!