Gyakorlatorientált képzés

2021.06.01. 10:02

Ipar 4.0 megoldások fejlesztéséről tartottak online konferenciát

A Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével zajlott konferencián százan vettek részt.

Forrás: Shutterstock

A konferencia különlegességét az adta, hogy

az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.

A Pannon Egyetem az elmúlt években jelentős előrelépéseket tett az ipar és a gazdaság digitális transzformációjához szükséges eszközeinek fejlesztésében, hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Abonyi János szakvezető, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos és stratégiai dékánhelyettese.

A konferencia nyitóelőadásában Bóna Péter a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője osztotta meg Ipar 4.0 megoldások beruházási és fenntartási költségeinek számszerűsíthetőségével kapcsolatos gondolatait.

Az előadások jól érzékeltették

az adattudomány, a mesterséges intelligencia, és a számítógépes szimuláció eszköztárának termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésében való alkalmazhatóságát.

A gyakorlatorientált, ipari szakemberek bevonásra is építő Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök képzés és az a kapcsolódó Autóipari Minőségirányítási szakmérnök szak szeptembertől ismét indul és a kapcsolódó kutatási és fejlesztési munka is tovább folytatódik annak érdekében, hogy a hazai gazdaság szereplői is növelni tudják versenyképességük az Ipar 4.0 megoldások bevezetésének és fejlesztésének köszönhetően.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!