Tippek, tanácsok

2020.06.01. 18:00

Egyáltalán nem mindegy, hol helyezzük el a tévét a szobában

Érdemes odafigyelni a készülék összeszerelésénél és a lakásban való elhelyezésnél, hogy a legjobb élményt nyújtsa.

Forrás: Samsung: The Frame

Olyan szempontokra figyeljünk a tv elhelyezésénél, mint a biztonság, a fényviszonyok, s a gyermekek jelenléte.

Az ideális elhelyezés

Látásunk fókusza a kanapén ülve mintegy 110 cm magasságban található, ezért érdemes erre is figyelni, amikor arról kell dönteni, hogy a földön, a falon, vagy állványon van a legjobb helyen az új okostévé.

Legkevésbé praktikus a földön elhelyezni a készüléket,

mert így nehéz olyan ülőhelyet kialakítani, ahonnan kényelmesen látható a képernyő.

A televízió akár az élettér hangsúlyos, dekorációs eleme is lehet. A Samsung QLED tévéi egyetlen optikai kábellel csatlakoznak, amely egyesíti a táp-, video- és audió kábeleket is, így megszüntethető az esetlegesen kialakuló kábelrengeteg.

A beépített művészeti katalógussal érkező The Frame televízió kikapcsolt állapotban a háttérhez idomuló kijelzőjével önmagában is esztétikus bútordarab, amely akár fali konzollal rögzíthető a felhasználók számára ideális helyen. És itt a The Serif TV, amely különleges kialakításának köszönhetően lábtartó nélkül is bármilyen felületen megáll.

Elektromos eszköz, vigyázzunk a biztonságra!

A televízió optimális elhelyezésének megfelelő pozíció minden otthonban más, az eszköz útmutatójában foglalt biztonsági előírásokat ugyanakkor minden esetben érdemes áttanulmányozni, és ezeket szem előtt tartva elhelyezni a készüléket.

Fontos úgy rögzíteni a tévét, hogy egy kisebb lökéstől se boruljon le az állványról, az elektromos kapcsolókat és kábeleket pedig mindenképpen javasolt elrejteni a kíváncsi gyermekek és kisállatok elől. A kábelrengeteg megszűntetésében és annak rendszerezésében segít a Samsung One Connect Box, amellyel a legújabb szoftverek is elérhetővé válnak a készülékeken.

A megfelelő távolság és fényviszony

A lakásban található fényforrásokat és az ablakok elhelyezkedését is fontos figyelembe venni a televízió helyének kiválasztásakor. A Samsung szakértői szerint

a javasolt tévénézési távolság megegyezik a képernyő átmérőjének négyszeresével.

Vagyis egy 43 colos (109 cm) 2020-as Samsung QLED televíziótól érdemes minimum 4 méter távolságot tartani.

Emellett alapszabály, hogy a készüléket fényforrásoktól távol kell elhelyezni, és fontos törekedni arra, hogy semmilyen lámpa ne tükröződjön vissza a képernyőről.

Sok lakásban alkalmas helynek tűnhet az ablak előtti tér a TV számára, azonban az emberi szemre kifejezetten fárasztóan hat, ha a televízió mögül más forrásból is érkezik fény.

Ugyanakkor, ha éjszaka, a sötétben szeretnénk nézni a legjobb tartalmakat, akkor érdemes egy gyenge, szórt fényt kibocsátó világítótestet elhelyezni a készülék közelében, amely által szintén kevésbé farad el a szem. A Samsung legújabb QLED tévéin megtalálható szemkímélő mód beállítása is hasznos lehet, ha éjszakai bagolyként hajnalig nézzük a legjobb sorozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!