120 colos kép

2019.01.06. 12:00

CES: jön az ultrarövid vetítési távolságú, 4K lézerprojektor

Mesterséges intelligenciával lenyűgöző képminőséget, házimozi-élményt nyújt.

Az LG a CES-en mutatja be második generációs ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short Throw, UST) CineBeam 4K lézerprojektorát.

A 2019-es CES legjobb innovációinak járó elismerést kiérdemlő újdonság az LG első 4K projektorának (HU80K) sikerére épít, és idén is kitűnik a minimális helyigényével, valamint kompakt formatervezésével. A készülék tökéletesen tiszta 4K képet képes vetíteni lényegében bármilyen sík felületre, tehát nem csak falra, hanem akár a padlóra vagy a plafonra is.

Az UST technológia révén az LG CineBeam 4K lézerprojektor a vetítőfelülettől kicsivel több mint 5 centiméterre elhelyezve 90 hüvelykes, míg 18 centiméterről továbbra is éles, ám jóval nagyobb, 120 colos képet képes vetíteni.

2500 ANSI lumen fényerőt és 4K UHD felbontást szolgáltat, így kivételesen világos, tiszta képet és mély feketét jelenít meg. Pontosan jeleníti meg a színek széles skáláját, így a kivetített kép a közelebb áll a valósághoz.

A projektor számos tartalmi beállítást is kínál: a felhasználó könnyen streamelhet filmeket és sorozatokat közvetlenül a kedvenc szolgáltatójától, míg az USB, Ethernet és HDMI csatlakozók további összekapcsolási lehetőségeket biztosítanak.

A CineBeam lézerprojektorba épített mesterséges intelligencia kényelmes, hiszen az LG AI-technológiája, a ThinQ a természetes nyelvi feldolgozásnak köszönhetően hangutasításokkal is irányítható. A néző egyszerű hangutasításokkal vezérelheti a projektor működését vagy szűkítheti a keresett tartalmak körét, s akár kedvenc színészeinek filmjei között is böngészhet, valamint a projektor Magic Remote távirányítójába beszélve férhet hozzá a kívánt tartalmakhoz.

A távirányító egyébként akár gesztusokat is képes felismerni: megvilágított gombjai automatikusan bekapcsolnak, ha az eszköz mozgást érzékel, ezzel segítve a navigációt.

A CES világkiállításról

A 2019-es CES (Consumer Electronics Show, azaz Szórakoztató Elektronikai Kiállítás) az egyik legfontosabb találkozóhely a fogyasztói csúcstechnológia világában.

Rendszeresen beszámolunk néhány, a kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésről.

A Consumer Electronics Show nyitóoldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!