Kínos eset

2020.07.16. 09:38

Biden-hack: adományozzon Bitcoin kriptovalutát

Neves emberek, vezető amerikai politikusok Twitter-fiókját törték fel hackerek.

Forrás: Shutterstock

Joe Biden volt amerikai alelnök, a demokrata párt elnökjelölt-várományosának fiókján helyi idő szerint délután felbukkant egy üzenet, ami arra bíztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza. A szöveget azonban rövid időn belül eltávolították.

„Visszaadok a közösségnek. Minden, az alábbi címre elküldött Bitcoint duplán küldök vissza!”

„Ha 1000 dollárnyit küldesz, 2000-et küldök vissza. Ezt csak 30 percig teszem meg” – szólt a tweet.

Több más politikus, híresség és technológiai óriáscég vezetőinek nagy látogatottságú Twitter-fiókját is feltörték.

Hasonló üzenetek tűntek fel Barack Obama, neves milliárdosok, a Tesla alapító Elon Musk, a Microsoft társalapítója, Bill Gates, valamint az Uber, az Apple technológiai óriáscégek fiókjain.

A Twitter nyilatkozatot adott ki, megerősítve, hogy tud az incidensről.

„Vizsgáljuk a történteket, és lépéseket teszünk a helyreállításra. Hamarosan újabb értesítést küldünk mindenkinek” – közölte a társaság.

Alexandria Ocasio Cortez demokrata párti kongresszusi képviselő a Twitteren külön is figyelmeztette fiókjának követőit a hackertámadásra.

„Úgy tűnik, hogy éppen most kiterjedt támadás zajlik a Twitter felhasználásával, amely nagy fiókokat vett célba. Kérem, legyenek éberek bármilyen Bitcoin-csalással kapcsolatban, és NE klikkeljenek rá semmilyen gyanús linkre!” – írta Ocasio Cortez, hozzátéve, hogy ez az ő fiókjában esetlegesen megjelenő üzenetekre is vonatkozik.

A támadás hatására a 4 százalékkal esett a Twitter részvényeinek tőzsdei értéke.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!