Google blog

2019.12.09. 14:58

Közösség védelme és értékőrzés – Youtube-irányelvek

A Google blogsorozatot indított a YouTube Közösségi Irányelvei platform értékeinek megőrzésében vállalt felelősségéről.

Forrás: Shutterstock

A most megjelent második bejegyzésük a Raise and Reduce címet viseli, és a YouTube azon tevékenységét járja körbe, amely a hiteles források előtérbe helyezését és az irányelvek megsértését súroló tartalmak háttérbe szorítását célozza.

A YouTube nyílt videómegosztó platform, ahova bárki feltölthet videókat, és megoszthatja őket a világgal.

A nyitottság óriási kihívásokkal jár.

A blogbejegyzés arról tanúskodik, hogy a vállalatóriás azon dolgozik, hogy egyensúlyt teremtsen a kreatív önkifejezés és a káros tartalmaktól való védelem terén.

Minden erőfeszítésünk ellenére mindig lesz olyan tartalom, amely súrolja az irányelveink megsértésének határát, de mégsem lépi át azokat – fogalmaznak. Az elmúlt években azon dolgoztak, hogy csökkentsék az ilyen tartalmak és álhírek terjedését. 2019 januárjában harmincnál több különféle változtatást léptettek életbe, melynek eredményeként csökkent az ilyen jellegű tartalmak nézettségi ideje.

A Raise and Reduce munkák legfontosabb eleme, hogy a hiteles források kerüljenek előtérbe a YouTube-on.

Bevezettek egy sor olyan szolgáltatást, amely holisztikusan kezeli ezt a kihívást:

  • 2017 óta priorizálják a hiteles hírforrásokat a keresési eredményekben, az információs panelekben és az automatikus lejátszás során felugró „watch next” panelekben.
  • Igyekeznek minél gyorsabban megbízható információkat biztosítani a friss hírekről.
  • Néha egy videó önmagában nem nyújt elegendő kontextust arról, hogy mit is néz a felhasználó. A félretájékoztatás megelőzése érdekében ezért olyan információs paneleket terveztek, amelyek különböző kontextusokra irányulnak – általános témákra, félretájékoztatásra alkalmas friss hírekre vagy magukra a publikálókra.
  • Ez év januárja óta folyamatosan csökkentik az irányelveink megsértését súroló tartalmakra vagy félrevezető információkat tartalmazó videókra mutató ajánlások számát.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!