Messenger a PC-képernyőn

2020.04.03. 12:30

A Facebook fölösleges szolgáltatással nyomul a számítógépünkre

Igazán remek hír lehetne, ha volna benne bármi érdemi is azon kívül, hogy a közösségi óriás mélyebbre könyököl a képernyőnkbe.

Forrás: Shutterstock

Mint a Facebook hivatalos blogbejegyzésében trombitaszóval közhírré teszi, elindítanak egy Messenger alkalmazást a MacOS és a Windows operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosainak, hogy „videón csevegjenek a számítógépen, és kapcsolatban maradhassanak barátaikkal és családjukkal az egész világon”.

Mondhatni, szép gondolat – kivéve, ha tudjuk, hogy eddig is rendelkezésünkre állt ehhez szinte minden „új” funkció, csak éppen semmilyen plusz Facebook alkalmazást nem kellett letölteni a számítógépünkre.

Eddig bármelyik, a számítógépen amúgy is jelenlévő böngészőbe beírva – bár írni sem kell/kellett, menthető volt a kedvencek közé –, hogy messenger.com, és máris

tudtunk kényelmesen, a számítógép nagy képernyőjét használva csevegni, videótelefonálni, akár ha a mobiltelefont használnánk.

Most itt a lehetőség, hogy ugyanezért még egy programot is telepítsünk.

Kinek jó még ez a Facebookon kívül?

Ha jól megnézzük, az összes, újdonságként meghirdetett érdemi változás adott volt már eddig is, az egyetlen szembeötlő nóvum, hogy a divatos sötét kezelőfelületet, meg a gifeket elérhetővé tették.

Az „újítás” meglehetősen emlékeztet a mobilos Facebook appra, ami szinte semmi pluszt nem ad ahhoz képest, mintha az okostelefon böngészőjéből fészbukolnánk, csak így sikerül beleerőltetni magát a közösségi oldalnak egy nehézkes, túlméretes appal a mobilokba.

Aki szükségesnek érzi, hogy eggyel több alkalmazás fusson a számítógépén, immáron letöltheti a Microsoft Store-ból vagy a Mac App Store-ból.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!