Járvány mellékhatás

2022.01.17. 09:41

Rég látott mértékben fellendült a PC-eladás

Kilenc éve a legjelentősebben bővültek a PC-kiszállítások tavaly a világon a koronavírus-járvány miatt bővülő kereslet hatására.

Tavaly csaknem 15 százalékkal nőttek a PC-kiszállítások a világon.


Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook, tablet) kiszállítása világszerte 14,8 százalékkal, 348 millió 800 ezerre nőtt.

A cég kimutatása szerint a tavalyi utolsó negyedévben 92,7 millió PC-t szállítottak ki globálisan, ami 1 százalékkal múlta felül 2020 utolsó negyedévét.


Az IDC összeállításában a tavalyi negyedik negyedévben a kiszállított PC-készülékek alapján
a rangsor élén a Lenovo áll 23,4 százalékos piaci részesedéssel, majd a HP (20,1 százalék), a Dell (18,6 százalék), az Apple (8,2 százalék), az ASUS (6,6 százalék) és az ACER (6,5 százalék) következett.Minden más PC-gyártó együttes piaci részesedése 16,6 százalék volt a tavalyi utolsó három hónapban.
 
A tavalyi év egészét figyelembe véve is a Lenovo volt a listavezető a kiszállított PC-k tekintetében, piaci részesedése 23,5 százalék volt. A második a HP (21,2 százalék), a harmadik a Dell (17 százalék), a negyedik az Apple (8 százalék) az ötödik pedig az ACER (6,9 százalék). Minden más PC-gyártó együttes piaci részesedése 23,4 százalék volt 2021-ben.


Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!