Ez is egy szakma

2022.01.18. 18:20

Hány Instagram követőre van szükség, hogy pénzt hozzon?

Már néhány ezer követővel influencernek neveznek felhasználókat az Instagramon. De mikortól – és hány követővel – kezdhet el pénzt keresni egy influencer?

A jó hír az, hogy nincs szigorú minimum.


Számos háromezernél kevesebb Insta-követővel rendelkező „influencer” már arról számol be, a márkák fizetnek nekik azért, hogy holmijaikkal tündökölve posztoljanak a kicsi közönségüknek.


Kayla Compton például 2000-nél kevesebb követővel lett a PuraVida ékszergyártó cég márkanagykövete.

Az affiliate marketing a marketing olyan formája, melynek során egy magánszemély (vagy ritkábban cég) blogjáról vagy webhelyéről a forgalmat egy cég (általában egy webáruház) webhelyére tereli speciális hivatkozások segítségével. Amikor ezek az átterelt felhasználók vásárolnak valamit, vagy elvégeznek bármilyen más kívánt műveletet a céloldalon, a cég közvetítői díjat fizet az adott magánszemélynek.

Szépen tejel az Instagram a Reels –  a TikTok-másolmány –, mert az Insta közvetlenül is fizet a Reels számára, amihez legalább 1000 megtekintés szükséges a Reels-en (a követői minimum helyett).


Amúgy más Instagram pénzcsináló funkciók, mint például a „Badges”, a „Jelvények” megkövetelik, hogy az alkotók legalább 10 000 követővel rendelkezzenek. Közülük sok csak egyes országokra korlátozódik, 18 éves korhatárral indul, és a fiókot üzletiként kell regisztrálni hozzá. Igaz, ez utóbbi nem kerül semmibe.


Átlagosan mintegy százezer követővel lehet teljes munkaidős influencerré válni, de a „nano” és „mikro” influencereket (100 000-nél kevesebb követő) is számos márka alkalmazza: a Business Insider szerint ők több száz és több ezer dollár közötti összeget kereshetnek.


Példaként említik Bethany Everett-Ratcliffe-t, aki mindössze 16 000 követővel egy hónap alatt több mint 500 dollárt keresett.


Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!