Szállnak rendelésre

2021.08.31. 06:00

Íme a város, ahol drón viszi ki a sült csirkét (videó)

Loganben már több mint ötvenezerszer szállítottak ki ezzel a technológiával.

Forrás: Shutterstock

Az ausztráliai Brisbane melletti Logan város lakói a kávétól és a kutyaeledeltől kezdve a sült csirkén át a barkácsáruig mindent drónnal szállíthatnak az otthonukba.

Fotó: Wing

A Wing, az Alphabet (a Google anyavállalata) drónokkal foglalkozó cégének köszönhetően a 300 ezer lakosú város lakói az elmúlt nyolc hónapban több mint 50 ezer drónos kiszállításban részesültek. A Wing hamarosan eléri a 100 000. drónkiszállítást.

Az automatizált szolgáltatás a legrövidebb útvonalat választja ki a vásárló megrendelése és tartózkodási helye alapján. Az ügyfelek a telefonjukon követhetik a drónokat.

A Canberra Times arról számolt be, hogy a drónos szolgáltatás iránt megugrott a kereslet az Ausztráliában fellángoló COVID járvány alatt.

Az Egyesült Államokban a Google lett az első drónüzemeltető, amelyik 2019-ben elnyerte a Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyét. Más cégek, köztük a UPS és az Amazon is belevágott a drónos kiszállításba, bár a Wired nemrég arról számolt be, hogy az Amazon felhagy a drónos szállítással az Egyesült Királyságban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!