teljesítményproblémák

2021.04.05. 13:58

Újrakalibrálják az iPhone 11 mobilok akkumulátorát

A frissítés segítségével eltűnhetnek a teljesítménnyel kapcsolatos problémák.

A woman holds an iPhone in Dún Laoghaire, Dublin, during Level 5 Covid-19 lockdown. On Sunday, 21 March, 2021, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Artur Widak

Mindez az iOS 14.5-re való frissítéskor történik meg, így eltűnhetnek a teljesítménnyel kapcsolatos problémák – írja az Origo.

Egy hivatalos támogatói dokumentum alapján az Apple megkísérli megoldani az üzemidő zuhanásával és a csökkent teljesítménnyel kapcsolatos problémákat, amelyekről egyes iPhone 11 mobilok tulajdonosai panaszkodnak.

Az Apple az akkumulátorok újrakalibrálásával próbálja megoldani a helyzetet.

Minderre akkor kerül sor, amikor az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeket iOS 14.5 rendszerre frissítik a felhasználók. A tájékoztatás szerint néhány hétbe telhet, mire a rendszer megállapítja, hogy mennyi kapacitása maradt az akkumulátornak és mekkora teljesítményt képes még garantálni. Erről egy üzenet is tájékoztatja majd a felhasználókat.

A funkciót a legutóbbi fejlesztői bétában már elkezdték tesztelni.

Amennyiben az újrakalibráció hibába ütközik, akkor az Apple ingyenes akkucserét ígér. Azt persze nehéz megmondani, hogy az egyes esetekben tényleg megoldás lehet-e a panaszokra az energiaforrás ismételt kalibrálása, vagy mindenképp alkatrészcserére lesz szükség.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!