Vissza az iskolapadba

2019.08.30. 17:14

Okos és ingyenes Google-kütyük szülőknek, tanulóknak

Számos eszközből válogathatnak diákok és tanárok, amelyekkel élvezetesebb lehet a tanulás. Érdemes próbaképpen kattintani a javaslatokra.

Forrás: Shutterstock

Okos YouTube csatornák

Ilyen például az immáron magyarul is elérhető Khan Academy, amelynek szakértők által összeállított feladatokból és tananyagokból álló gyűjteménye a matematika és a természettudományok mellett több más területet is lefed, mindezt ingyenesen, világszínvonalon és személyre szabottan biztosítva bárkinek és bárhol a világon.

A YouTube ideális hely a tanulásra is. Legyen szó nyelvtanulásról vagy természettudományokról, rengeteg színvonalas csatorna áll már a tanulni vágyók rendelkezésére.

Nyelvtanulás területén számos csatornát lehetne kiemelni, az angol nyelv elsajátítására például az English with Lucy, az English Like A Native és az Eat Sleep Dream English csatornákat.

Bár a diákok sikeres fejlődését elősegítő forrásokban nincs hiány, mégis úgy vették észre, hogy néha nehéz rátalálni ezekre az eszközökre. A YouTube ezért iskolai környezetet kínál a youtube.com/learning webhelyen, amely számos, sokrétű tartalmat gyűjt össze egy helyre.

Szórakozzunk művészettel és kultúrával

A Google Arts & Culture 80 ország több mint 2000 kulturális intézményének kincseit, történeteit és tudását teszi elérhetővé bárki számára. Magával ragadó módja a művészet, a történelem és a kulturális örökségről szóló történetek felfedezésének – Van Gogh hálószoba-festményétől kezdve, Mandela börtöncelláján át a Magyar Nemzeti Galériáig, vagy a Magyar Nemzeti Múzeumig.

Elmúlt a nyár, de lehet utazni

A Google Earth Utazó segítségével gyermekek és szülők egyaránt felfedezhetik a világ távoli úticéljait a Google Earth-t használva.

Mindegyik történet egy tematizált utazás a Föld körül, gazdag kép- és videóanyaggal valamint az Utcakép segítségével -- beleértve épületek belsőinek és víz alatti területek megtekintését egyaránt.

Jelenleg több mint 500 Utazó történet érhető el a Google Earth-ön. A diákok az Utazó segítéségével nyomon követhetik a trópusi viharokat, úszhatnak cápákkal, hallhatnak nyelveket a világ minden tájáról, sőt még intergalaktikus kalandokban is részt vehetnek.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!