mobilvilág

2019.02.17. 09:33

Idén a 3D-s technológia lesz az egyik androidos sláger

Az Oppo és a Honor már mutattak be hátsó ToF kamerával szerelt okostelefont, amelyek a kiterjesztett valóság határait tudják feszegetni.

Forrás: Shutterstock

A hírek szerint egyre több androidos gyártó veszi át idén a 3D-s technológiákat – írja az Origo.

Hamarosan debütál a Samsung Galaxy S10 szériája, és bár szinte minden kiszivárgott, akadnak, akik elégedetlenek, mert úgy néz ki, hogy nem kapunk 3D-s arcfelismerést a Samsungtól.

A Huawei, a Xiaomi és az Oppo bár lemaradtak, de nagyon igyekeznek beérni az Apple-t és a Face ID-t.

A Digitimes jelentése szerint az androidos gyártók 2019-ben nagyon igyekeznek majd 3D-s funkciókat építeni a készülékeikbe, így a mobilpiacon az egyik idei sláger a 3D-s technológia lesz.

Ami azt illeti, az Oppo és a Honor már mutattak be hátsó ToF kamerával szerelt okostelefont, amelyek a kiterjesztett valóság határait tudják feszegetni. Persze egyelőre nem sok gyakorlati vagy praktikus funkció van a hardverhez.

ToF szelfikamerát kap továbbá az LG G8 ThinQ, és állítólag a 2019-es iPhone modellek hátlapjára is kerül majd 3D-s szenzor.

A Digitimes jelentése furcsa módon nem említi a Samsungot. A szakértők szerint ez azt jelenti, hogy a Samsungot vagy nem érdekli a 3D-s őrület, vagy pedig olyan jól tartja titokban a fejlesztéseit, hogy azokról semmit sem hallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!