Csonkahegyhát

2016.10.24. 08:22

A névadóra emlékeztek a csonkahegyháti általános iskolában

Csonkahegyhát- A település Gárdonyi Gézáról elnevezett általános iskolájában ezekben a napokban emlékeznek meg a névadóról.

Arany Horváth Zsuzsa

Pénteken emellett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit is felidézték a diákok és a tanárok, tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zsolt igazgató.

A kutya és a nyúl című  mesében Keresztes Nóra, Nérel Hédi, Egyed Benjamin, Galambos Fruzsina, Király Sára és  Tuboly Tímea

Az ünnepség után mesejátékot mutattak be az alsó tagozatosok, amely modern, XXI. századi olvasónaplóra épült, hiszen a gyerekek Gárdonyi Géza A kutya és a nyúl című művét videónaplóban dolgozták fel, a többiek pedig kifejezhették tetszésüket az internet közösségi oldalairól ismert módon.

Székely Vivien (8.osztály) győztes könyvborítója

A 153 évvel ezelőtt született regényíró kapcsán a környező iskolák tanulói számára rajzpályázatot írt ki a csonkahegyháti intézmény. A kisebbek kedvenc meséjük illusztrációit készítették el, a felső tagozatosok pedig könyvborítót terveztek Gárdonyi regényeihez. A pályamunkákból kiállítás is nyílt az iskolában. Néhányan vetített képes előadással készültek az Egri csillagok feldolgozásaként, de Gárdonyi titkosírásával is foglalkoztak a kézműves műhely és a matek, valamint nyelvi versenyek mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!