Csonkahegyhát

2015.06.08. 15:31

Mese, nemez, sajt és rajz csonkahegyháti diákoknak

Milejszeg - A hét végén a környező település gyermekeit látta vendégül a Zsuppán kert és Pajtagaléria Milejszegen.

Arany Horváth Zsuzsa

A kert gazdája, Nagy András széles spektrumú kulturális programmal készült ezen a nyáron is. Nemrégiben fővárosi képzőművészek alkotásait nyitotta meg Spiró György Kossuth díjas író, néhány hét múlva a helyi tündérkert avatásában segédkeznek, majd szegényember tábort, költészet ünnepet rendeznek.

De ez a hét vége a gyerekeké volt.

A csonkahegyháti Gárdonyi Géza és Szegi Suli diákjai közül több mint száz gyerek érkezett a Zsuppán kertbe, hogy önfeledt játékkal töltse a napot.

A színes nemezelés főleg a lányokat érdekelte Fotó: Kustán Jenő

Mint Simon Zsolt igazgató elmondta, a vigadalom részeként először Pályi János bábművész adta elő a diákoknak Vitéz László kalandos történetét, amelyet a még nagyobbak is nagy élvezettel hallgattak. A folytatásban kézműves forgószínpaddá alakult az udvar: egyik asztalnál sajtfonalat készítettek a srácok, a másiknál nemezből gyúrtak különböző formákat, míg a harmadiknál agyagozásra nyílt mód. A házigazda maga is nagy barátságban van a fazekassággal. A kézműves foglalkozásokat végül felváltotta a mese. Pitypalaty törénete érkezett a gyerekek közé, egyfelől felolvasás formájában, másfelől a történethez készített illusztrációkból összeállított kiállítás képében. Mindeközben a tanulók ellátást is kaptak, a közös ebéd élményével.

A csonkahegyháti iskola már most tervezi, hogy a következő tanév végén is a milejszegi Zsuppán kert meghívásának tesznek eleget a gyermeknapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!