Csömödér

2016.09.22. 13:32

Megújult a járda és a fahíd

Csömödér – Több fejlesztés is megvalósult a településen az elmúlt időszakban. Mindezekről Becze József polgármester számolt be lapunknak.

Korosa Titanilla

Kiépült a művelődési ház belső udvarán a térkövezett járdarendszer, valamint egy hidat is sikerült felújítani. Ez alkalomból kisebb ünnepséget is szerveztek a községben.

– Az önkormányzat saját erőből tetette rendbe a kultúrház környezetét – mondta Becze József polgármester. – A munkálatokra amiatt volt szükség, mert a közösségi és egyéb rendezvények helyszínéül is szolgáló épületet csak egy füves részen át lehetett megközelíteni, a kissé mélyebben fekvő udvart az esők gyakorta feláztatták. Az épület egyik oldalához csatlakozó harangláb is eltávolodott a faltól, így ennek biztonságossá tétele is megtörtént.

A járda avatásán jelképes hordógurításra is sor került. Balról Becze József és a munkálatokban közreműködő Tiszai Zoltán

A kultúrház környékén a nagyobb esőzések után megáll a víz, ezért felszíni vízelvezetési munkákra lesz szükség a jövőben, ezután már megoldhatóvá válik a terület parkosítása is, amihez két vállalkozó  fel is ajánlotta a segítséget az önkormányzatnak.

Továbbá  elkészült a főutcán található fahíd  is. Ez is jelentős felújítás, hiszen a   házakat az útról  a hídon át lehet megközelíteni, illetve az erdőgazdaság dolgozói is használják az átjárót.

A polgármester arról is tájékoztatott: a jövőbeni célok közt szerepel, hogy a falu központjában található közösségi parkban vizesblokkot létesítsenek. Ennek megvalósításához már telepítettek nyomóvezetéket, jelenleg a szennyvízhálózat kiépítését készítik elő.

Címkék#Csömödér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!