Csesztreg

2014.09.29. 16:10

Szépkorúak ünnepe Csesztregen

Csesztreg - Sok éves hagyomány a községben a szépkorúak köszöntése. Vasárnap délelőtt a művelődési házban közel több mint százötven helybéli nyugdíjast köszöntött Czupi Magdolna polgármester.

Korosa Titanilla

A műsorban fellépett a falu apraja-nagyja. A helyi óvodások és iskolások, a Csesztregi Színjátszók, a németfalusi Vadvirág Népdalkör, a helyi pávakör, és a hastánccsoport is. A szintén csesztregi Kuszik Melitta operett és örökzöld slágerekkel szórakoztatta a vendégeket, míg dr. Venczel István háziorvos egészség tippeket adott az időseknek.

A hagyományoknak megfelelően köszöntötték a község legidősebb lakóit, az 1924-es születésű Göncz Lászlót, az 1920-ban született Fentős Jenőnét, aki távol maradt a rendezvényről, illetve a legidősebb házaspárt, Fentős Józsefet és feleségét, közülük Fentős Józsefné vette át a Csesztreg Községért Közalapítvány által felajánlott ajándékcsomagot.

Dr. Pál Attila köszönti a település legidősebb férfi lakosát, Göncz Lászlót, az ajándékkosarat Csiszárné Németh Szilvia adja át. Fotó: Korosa Titanilla

A szépkorúakat dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés alelnöke is köszöntötte. Mint mondta, a helyi és a megyei önkormányzat ugyancsak feladatának tekinti az idősek támogatását, akár szociális juttatások, a rászorulóknak ebédkiszállítás formájában, vagy például a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás által.

Címkék#Csesztreg

Ezek is érdekelhetik