Cserszegtomaj

2015.09.01. 13:40

Oroszlánnyúl és lepketarka nyuszi

Cserszegtomaj – Több ismert és még több különleges állatfajtával ismerkedhettek a látogatók a hétvégi kisállat kiállításon, két napon keresztül.

Keszey Ágnes

Csivitelő madarak, színpompás kanárik és papagájok, különleges, kitárt tollazatával szinte királynői pompát magukra öltő galambok, nem mindennapi nyulak – ez csak néhány a rengetek kisállat közül, melyek szombaton és vasárnap várták a látogatókat az általános iskola udvarán felállított rendezvénysátorban.

– Közel harminc fajta galambot, törpe és nagy nyulakat, tyúkokat is bemutatunk, melyek különleges állatok, nem nagyon ismertek, hiszen jobbára csak tenyésztőknél találhatóak – szólt a bemutatóról Rosta Endre, a szervező Keszthelyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete képviseletében. A kiállítás néhány nem mindennapi résztvevőjét külön is bemutatta.

– Van itt például oroszlánnyúl, mely egy apró nyúl, bozontos sörénnyel, vagy a foltos lepke tarka nyúl. Van hatalmas termetű óriás brahma tyúk és kakas. Többfajta galamb is látható, köztük olyan óriás, amelyik kifejlett állapotban a 70- 80 dekagrammot is eléri. Van parókás galamb, vagy például a többfajta színváltozatban is látható magyar pávagalamb, melyekből itt most több fehéret is bemutatunk – szólt néhány különlegesebb fajtáról Rosta Endre.

A szakember jó tanácsokkal is ellátta mindazokat, akik állatokkal élnek együtt.

– Ilyen meleg időben nagyon fontos a friss, tiszta víz. A hely tisztasága is lényeges. Én magam rendszeresen megnézetem állatorvossal a galambjaimat – mondta el Rosta Endre, aki ritkaságnak számító ezüst lahora galambokat tart.

A két napos kiállításon főként zalai gazdák és tenyésztők állatait tekinthette meg a közönség, de érkeztek Veszprém megyéből is állatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!